Проф. Киров с предупреждение за гласуването в чужбина

  • 19 януари 2021 09:06

  • 794
  • 0
Проф. Киров с предупреждение за гласуването в чужбина
© Кадър Nova

Неизвестните около участието на нашите сънародници в чужбина в предстоящия парламентарен вот са много. Това смята бившият конституционен съдия и преподавател по конституционно право проф. Пламен Киров.

„Те зависят не само от нашето желание, законодателството, усилията на МВнР и ЦИК, но и от законодателството и състоянието на съответната приемаща страна. Без съмнение, сънародниците ни ще гласуват при различни условия”, категоричен беше той пред Nova.

Според него ще е необходима стегната организация и много усилия от страна на външното ни министерство за организирането на избирателни секции. Той засегна и броя на секциите в страни, които са извън Европейския съюз, чието ограничение е до 35.

Хасан Адемов разкри как ще се гарантира честността на изборите

„Това е решение на парламента, така е преценил законодателят. Това е ограничителна мярка, с която не съм особено съгласен. Там, където има възможност, нека се направят, а не да се ограничават”, смята проф. Киров.

Професорът коментира видеонаблюдението по време на изборния процес и при броенето на бюлетините.

„Ако не е предвидено в закона, че може да се провежда такова предаване онлайн и заснемане на процеса, то не може да бъде осъществено”, категоричен беше бившият конституционен съдия.

Последвайте канала на

Novini.bg
794 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини