Топлофикация Перник: Остарелите сградни инсталации, липсата на изолация или незатворени спирателни кранове влияят върху качеството на парното

  • 18 януари 2021 19:42

  • 510
  • 1
Топлофикация Перник: Остарелите сградни инсталации, липсата на изолация или незатворени спирателни кранове влияят върху качеството на парното
© pixabay

"Топлофикация Перник" работи в нормален режим и без сериозни аварии към 15 - 18 януари, се съобщава в официална позиция на предприятието. От дружеството посочват, че топлофикационните екипи ежедневно са на терен и се отзовават на сигнали от граждани.

"В редки случаи обаче успяваме да съдействаме на нашите абонати. Причината е в остарелите вътрешни сградни инсталации, липсата на изолация, или незатворени спирателни кранове", твърдят от дружеството.

Перничани се оплакват от студени радиатори на омбудсмана

От ръководството уточняват, че "Топлофикация" отговаря за поддържане на топлопреносната система до абонатната станция, или до входа на съответния блок. След това идва ролята на етажната собственост, на качеството на сградната инсталацията, както и на действия, породени от индивидуални решения в различните апартаменти, се казва в съобщението. Когато причините са зависещи от нас, се стремим да отстраняваме неизрядностите в рамките на часове, уверяват от предприятието. Според пернишките енергетици ниските температури са изострили чувствителността на гражданите.

"Молим за разбиране хората, че постигането на желания комфорт не винаги е в нашите възможности. Многократно сме призовавали да се обезвъздушават системите преди началото на отоплителния сезон, да се монтират и използват спирателни кранове, когато домакинствата поставят бойлери, а при възможност да се ревизират и целите сградни инсталации", посочват от "Топлофикация".

През последната седмица например енергетиците са се сблъскали с наводнени абонатни станции в приземни етажи и мазета. Във всички тези случаи след отводняване бе възстановено нормалното топлоподаване, посочват от дружеството.

От местната "Топлофикация" информират за два телефона, на които гражданите да подават сигнали - 070050020 от 07,30 до 16,00 часа и денонощен телефон 076/658227, както и на e-mail. Два пъти десетки перничани се оплакаха на омбудсмана Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент от хладни радиатори в домовете си. Впоследствие Ковачева изпрати две препоръки до министъра на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по и председателя на КЕВР Иван Иванов.

С 9 стотинки/куб.м поскъпва водата в Перник

Омбудсманът настоява да бъдат предприети своевременни действия за контрол по отношение на "Топлофикация Перник" АД, с цел гарантиране сигурността на снабдяването с топлинна енергия на неговите битови клиенти и устойчиво изпълнение на показателите за качество на топлоснабдителните услуги.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
510 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.18 | 20:16

1
дрън дрън, все другите са им виновни на топлофикация

Добави коментар

Водещи новини