Обилните валежи в Бургаско са причина за скъсаната дига на река Факийска

13 януари 2021 16:54

 Обилните валежи в Бургаско са причина за скъсаната дига на река Факийска
© Булфото
378 0

Обилните валежи на територията на Община Бургас са причина за скъсаната дига на река Факийска. Водите вместо да се заустят в язовира "Мандра", където реката се влива, са попаднали в отводнителната система на село Димчево. Вследствие на това са заляти земеделски земи и дворове на къщи. Информацията е на дружеството "Напоителни системи"- Бургас.

Пътят между селата Димчево и Присад продължава да е затворен, посочиха от полицията в Бургас. От там апелираха водачите на моторни превозни средства да спазват ограниченията, заради създалата се обстановка.

Скъса се дига на река Струма, 11 къщи в село Прибой са залети

По-рано днес е бил глобен водач на товарен микробус, превозвач 11 пътници. Той е не е спазил ограниченията, навлязъл е в неотекла се водна площ край разклона за село Дебелт и е аварирал на мястото. Микробусът е бил изтеглен от служители на

"Пожарна безопасност и защита на населението". Установено е, че микробусът е бил спрян от полицейски патрул, като на водача е обяснено, че основния път е затворен и му е указан обходен маршрут. 61- годишният шофьор обаче не се е съобразил с полицейските указания. Същият е санкциониран заради преминаване през забранения участък.

Novini.bg
378 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини