Свлачища затрупаха 11 души в Смолян

  • 12 януари 2021 12:18

  • 3591
  • 0
Свлачища затрупаха 11 души в Смолян
© Pixabay

Свлачища затрупаха 11 души в Солян, а продължаващите валежи усложняват обстановката в града и областта, предаде БНР. С най-голямо внимание са следят реките Черна и Арда при  Смолян и Рудозем.

Активираха се няколко свлачища в Мадан и Неделино. Тази нощ под стените на две постройки в областния град бяха затрупани общо 7 деца и четирима възрастни.

Всички бяха спасени, в болница остават най-сериозно пострадалите дете и жена.

Хората от улица „Младост“ в областния град, на които беше съборена къщата от свляклата се земна маса, са настанени при свои роднини, съобщи заместник-кметът Марияна Цекова.

Общината подготвя резервни общински жилища, които се ползват при бедствени ситуации. Ще им бъдат осигурени и продукти от първа необходимост. На заседание на Общинския съвет ще бъде внесено и предложение да им бъде предоставен парцел, за да си построят нова къща.

Фирмите за поддръжка на пътищата в Ямболска област са готови за посрещнат зимните предизвикателства

През цялото денонощие са постъпвали сигнали за паднали камъни, активизирали се свлачища, наводнени приземни етажи, паднали дървета по пътя.

По селата обстановката също е усложнена. Навсякъде са предприети действия за ликвидиране на последиците, предизвикани от проливните дъждове.

Novini.bg
3591 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини