Фирмите за поддръжка на пътищата в Ямболска област са готови за посрещнат зимните предизвикателства

  • 11 януари 2021 10:10

  • 223
  • 0
Фирмите за поддръжка на пътищата в Ямболска област са готови за посрещнат зимните предизвикателства
© getty images

Фирмите, които поддържат автомагистрала "Тракия" и пътищата от републиканската мрежа на територията на Ямболска област, са готови да посрещнат очакваното понижение на температурите и снеговалежите през тази седмица, съобщи директорът на Областното пътно управление инж. Галин Костов, предаде БТА.

През последните дни температурите в областта са положителни, продължаващите интензивни валежи не са предизвикали свлачища и наводнения на пътища.

Областното пътно управление поддържа 636 км републиканска пътна мрежа, от които 40 км са от автомагистрала "Тракия". За осигуряване на нормалното движение по магистралата през зимата са осигурени 13 пътнопочистващи машини, 1000 тона сол и 20 тона калциев дихлорид. По пътищата от първи, втори и трети клас ще работят други 66 специализирани машини. Разкрити са шест опорни пункта, в които са складирани необходимите количества сол, калциев дихлорид и пясък, допълни Костов.

Засилен трафик към София, лошото време затруднява движението

При необходимост на застрашените от снегонавявания участъци около пътния възел "Петолъчката" и на пътя за граничния пункт "Лесово" ще бъдат изградени временни защитни огради с обща дължина четири километра.

Последвайте канала на

Novini.bg
223 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини