Таксиджии протестираха в Търговище

  • 29 декември 2020 18:18

  • 478
  • 1
Таксиджии протестираха в Търговище
© Булфото (архив)

Протестно шествие проведоха в Търговище таксиметрови шофьори. В него се включиха повече от 60 автомобила, които потеглиха от парк "Борово око" и стигнаха около сградата на общинската управа. Исканията им са за по-нисък патентен данък, повече паркоместа и стоянки за колите.

"Не може в София и в големите градове да им се намалява патентния данък, а в Търговище да остава непроменен. Отделно от това паркоместата в Търговище са само 20, а колите са 150", коментираха шофьорите.

За да чуе исканията на протестиращите, с техни представители се срещна зам.-кметът на Търговище Митко Панайотов. Той бе лаконичен, че единствената възможност, която има дава законът, е патентният данък да се плаща на две вноски през шест месеца. По думите му, желаните конкретни места за стоянки не могат да бъдат осигурени, тъй като се намират на главен или на национален път.

Таксиметрови шофьори на протест в София с искане за помощ за бизнеса си

Утре протестиращите от бранша ще имат още една среща с общинското ръководство.

Протестът на таксиметровите шофьори в Търговище бе подкрепен и от председателя на гражданската платформа "Изправи се. БГ" Мая Манолова, предаде БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
478 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.29 | 20:32

1
150 таксита в град километър на километър !?

Добави коментар

Водещи новини