Таксиметрови шофьори на протест в София с искане за помощ за бизнеса си

  • 26 ноември 2020 12:31

  • 304
  • 0
Таксиметрови шофьори на протест в София с искане за помощ за бизнеса си
© Булфото, архив

Няколко десетки автомобили се събраха край храм-паметника "Св. Александър Невски" в София в знак на протест заради мерките срещу коронавируса. Нямаше обаче проблеми за трафика, предаде БНР.

Таксиметровите водачи представиха своя разработка за работата си по време на Covid кризата до март, която предлага безплатен превоз за лекари и медицински сестри.

„На база на икономически, социални и статистически данни нашето основно желание е да возим лекари, учители и духовници безплатно – най-важните фигури към настоящия момент“, заяви Георги Димитров от Федерацията на таксиметровите водачи.

Като компенсация таксиметровите шофьори предлагат компаниите да направят отстъпки от лизинговите схеми и вътрешнофирмените си такси в размер 50 на сто за срок от 3 месеца. А търговските банки да предложат отстъпки по кредитите на таксиметровите компании в същия размер и срок и Българската банка за развитие да ги компенсира в размер пропуснатите ползи за периода.

Вижте какви данъчни облекчения ще може да ползвате догодина, ако имате деца

Георги Димитров допълни, че предложенията са внесени вчера в Министерство на икономиката, което е принципал на ББР.

Водачите настояват дейността им да бъде приравнена към обществения градски транспорт и да се преустанови дейността на фирмите за нерегламентиран превоз, както и да техническият преглед за тях да важи 12 месеца. 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
304 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини