Военни унищожиха невзривени боеприпаси

08 декември 2020 18:35

Военни унищожиха невзривени боеприпаси
© Министерство на отбраната
199 0

Специализиран екип от 42-ри механизиран батальон – Ямбол от състава на Втора механизирана бригада на Сухопътните войски изпълни вчера и днес задачи за унищожаване на невзривени боеприпаси, открити в гористи местности в област Ямбол и в община Стралджа. Ръководител на екипа е капитан Димитър Дренски.

Днес, 8 декември, военнослужещите действаха по сигнал за открит невзривен боеприпас в землището на село Златари, област Ямбол. След направения оглед те установиха, че това е силно корозирала предна част на авиоснаряд с взривно вещество. Боеприпасът е транспортиран и унищожен при стриктно спазване на мерките за безопасност.

Вчера специализираният екип от 42-ри механизиран батальон беше задействан с цел разузнаване и унищожаване на два боеприпаса и взривател, открити в района на хижа „Люляк” в местността „Мараш”, община Стралджа. При направения оглед военнослужещите установиха, че това са изстрели ПГ–9 и ПГ–7 и взривател за осколочно-фугасен снаряд. При спазване на мерките за безопасност боеприпасите са унищожени.

Специализираният екип изпълни задачите в помощ на населението на основание отправени искания на главния секретар на МВР и по заповеди на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Novini.bg
199 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини