Представители на студентите с призив: Колеги, станете доброволци в болниците!

  • 04 декември 2020 12:44

  • 451
  • 0
Представители на студентите с призив: Колеги, станете доброволци в болниците!
© Getty images

Във връзка с нарастващите случаи на пациенти с COVID-19 и отправения апел от страна на Министерството на здравеопазването се обръщаме с призив към цялата студентска общност за набиране на доброволци за работа в болниците в Република България.

Това се казва в специално обръщение от страна на НПСС изпратено до медиите, което публикуаме без редакторска намеса:

"След безброй часове, прекарани в упражнения, лекции, стажове и изпити, всички ние сме на прага да се присъединим към гилдията на младите работещи граждани на Република България. Въпреки трудностите на следването и пречките, създадени от пандемията от SARS-CoV-2, ние не се предадохме пред предизвикателствата и продължаваме с общи усилия да допринасяме за благоденствието на страната ни. В напрегната и безпрецедентна ситуация като тази, ние имаме своята съществена функция в борбата с пандемията.

Без значение от висшето училище и изучаваната специалност, всички ние можем да бъдем съпричастни с онези, които се борят с вируса на първа линия. Можем да съдействаме в лечебни заведения и клиники като заемем ролята на болногледач, санитар или дезинфектатор. Работата съвместно с медицинския персонал от съответните лечебни звена би представлявала облекчение за редовните служители, тъй като чрез отмяна на част от техните задължения, ще се даде възможност да бъде насочен адекватен ресурс към нуждаещите се отделения.

Съдействието на медицинските работници, независимо от типа на оказаната помощ, е не просто проява на съпричастност, но и начин за всеки от нас да изпълни гражданския си дълг в битката със SARS-CoV-2. Никой не би възпрепятствал студент от това да насочи усилията си в помощ на отделенията, занимаващи се с Covid-19.

Медицински сестри от детски градини в помощ на болници

Двете условия, при които е възможно това, са: 1. помощта да бъде напълно доброволна; 2. помощта да бъде в часови диапазон, извън този на учебните занятия по програма. Отговорността за решението за оказване на подкрепа се носи лично от студента. НПСС изказва искрена благодарност и съпричастност към всички медици, които участват в борбата със SARS-CoV-2! Призоваваме всеки от нас, чрез личен принос, да подпомогне в битката срещу заразата! Всеки студент, който има желание да се включи в борбата с COVID-19 като част от екипа на НПСС, молим да се свърже с нас на: тел.: 02 4414 990 e-mail: admin@npss.bg"

Последвайте канала на

Novini.bg
451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини