Доброволци се включват в помощ на спешните медици във Варна

11 декември 2020 13:11

Доброволци се включват в помощ на спешните медици във Варна
© Pixabay
260 0

Екипи от Доброволното формирование към Община Варна ще помагат на медиците от "Бърза помощ" при пренасянето и транспортирането на трудноподвижни болни.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20275

„Работата на спешните центрове значително се увеличи и системата се задъхва. Екипите в линейките са само с шофьор и лекар, затова сме в готовност да оказваме съдействие при пренасяне на хора от жилището до линейката и от линейката до болницата“, сподели инж. Руси Русев, ръководител на формированието.

122 нови жертви на COVID-19 у нас - всеки трети починал е бил без заболявания

Доброволците могат да се отзоват на сигнал в рамките на до 20 минути. „Получили сме от Община Варна пълни комплекти с лични предпазни средства - маски, ръкавици, дезинфектанти, шлемове и гащеризони, които при нужда ще бъдат обновявани“, допълни инж. Русев. Вчера част от тях помогнаха на възрастна жена с увреждания, която трябваше да бъде транспортирана за хемодиализа.

В началото на пандемията доброволците от формированието се включиха в помощ на възрастни, самотни и трудноподвижни хора, които нямаха възможност да си пазаруват сами хранителни продукти и лекарства.

Община Варна
гр. Варна
бул. "Осми Приморски полк" 43

www.varna.bg
Телефонен Указател :
https://www.varna.bg/bg/105
/ПП/

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20275

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
260 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар