На 18 октомври отбелязваме празника на военния парашутист от Българската армия

  • 17 октомври 2020 16:53

  • 657
  • 3
На 18 октомври отбелязваме празника на военния парашутист от Българската армия
© Pixabay

С тържествени церемонии на 18 и 19 октомври в гр. София и в гр. Пловдив ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист и 76-ата годишнина от паметната битка на Парашутната дружина на височината Стражин.

В столицата на 18 октомври (неделя) в 10.30 ч. военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции ще почетат паметта на загиналите военни парашутисти с военен ритуал и поднасяне на венци и цветя в Алеята на парашутиста в Централните софийски гробища. Ще бъде отслужена заупокойна молитва.

Интересът на младите хора към Българската армия расте

В 12.00 ч. същия ден военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции ще отдадат воински почести пред паметника на героите-парашутисти на площад „Народно събрание” в знак на преклонение пред техния подвиг. В тържествения ритуал ще участват министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, представители на военно-патриотичните съюзи, ветерани.

В гр. Пловдив на 19 октомври (понеделник) в района на Съвместното командване на специалните операции  (на ул. „Ген. Радко Димитриев“ №2) ще бъде отслужен благодарствен молебен и ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на военнослужещите от Специалните сили, загинали при изпълнение на воинския си дълг. В 15.30 ч. на площад „Централен“ в града пред тържествения строй на Специалните сили новоназначени войници ще положат военна клетва.  

Обявени са 32 вакантни места за оркестранти в Българската армия

На този ден град Пловдив ще бъде домакин на поредното издание на информационната кампания „Бъди войник“, което съвпада с отбелязването на бойния празник на Военновъздушните сили и на Деня на военния парашутист. В 16.40 ч. военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции ще демонстрират бойни способности и ще представят пред пловдивската общественост образци на въоръжение, техника и екипировка.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
657 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.10.17 | 19:32

3
Вето Рогачев ще скача ли ?
честит празник

2020.10.17 | 17:05

1
и на парашутиста от бсп радев.
Aaa

2020.10.17 | 18:17

2
Това е личен празник на Парашутиста Фигурант!

Добави коментар

Водещи новини