Почина почетният гражданин на Община Ловеч Найден Ангелов - Учителят

На 1 октомври 2020 г. след кратко боледуване почина почетният гражданин на Община Ловеч Найден Ангелов (90 г.), съобщиха от пресцентъра на общината.

Кметът Корнелия Маринова с тъга отбелязва, че „в Деня на възрастните хора си отиде от нас един възрастен Човек - мъдър, духовен, със свежо чувство към живота. Светла да е паметта му!“. Поклонението ще е на 2 октомври, петък, в новия катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий“ от 11.00 часа, погребението е по-късно във Врабево.

Найден Ангелов на 6 септември т.г. участва в тържество пред общината, където му бяха връчени знаците за почетен гражданин. „Ловеч е град на духовността и аз ще дам всичко, което имам, на Ловеч“ каза тогава обичаният учител.

РЗИ - Ловеч ще състави акт на администрацията на Министерски съвет

Найден Ангелов е роден на 30 ноември 1929 г. в с. Калейца, Ловешко, в семейството на свещеник Ангел Вълев и Станка Ангелова. Работи като редактор, уредник и най-дълго време като учител в Езиковата гимназия в Ловеч. Автор на много статии и на шест книги, поставял е пиеси в театъра. Член на Съюза на българските писатели.

Община Ловеч изказва съболезнования на роднини, близки и многобройните му ученици, които със сигурност ще тъгуват.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет