"Топлофикация" - София изгърби хората и за сградно отопление през лятото!

  • 16 септември 2020 19:17

  • 4973
  • 0
"Топлофикация" - София изгърби хората и за сградно отопление през лятото!
© булфото /архив/

Днес енергийната комисия в парламента пообсъди тревожните сигнали от граждани, недоволни от безцеремонното дране на кожи от страна на топлофикациите и особено на дружеството в София. Енергийната министърка Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по пък пак разпореди проверка как точно са били начислявани безумните сметки, които потребителите получиха след изравнението. Преди месец такава назначи и КЕВР, ама файда до тук от нея няма никаква. Ревизията, назначена от министърката ще бъде в монополната за София фирма за парното и 6 подизпълнителни дружества от счетоводните, които самата топлофикация си назначава.

По-рано днес омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент също за пореден път апелира монополистите да вземат да си оправят хаотичните, неразбираеми фактури, които са връчени на някои потребители. За този проблем ние в novini.bg постоянно коментираме, защото така се прави с всеки проблем на хората, който управниците, независимо от коя политическа сила са, отказват да решават. Пробелмите с топлофикациите, които дерибействат и правят каквото си искат, датира поне от две десетилетия, когато беше въведен порочният модел за налагане на тази услуга.

Омудманът Ковачева коментира: "Абсолютно объркващо е с разлики между окончателните съобщения към фактури и изравнителните сметки, които хората получават. Те не могат да разберат какво пише във фактурите.

Абсолютно се нарушава Директивата за енергийна ефективност, в която се казва, че трябва да е ясно".

Така тя е осведомила народните избранници в енергийната комисия днес, които очевидно не са взели много присърце дертовете на своите избиратели. Как иначе нормалните хора могат да си обяснят главоболията, които им създават монополистите и така усложняват още повече тежкият им живот като превръщат в непосилна една подобна услуга?

Докога ще търпим произволите на топлофикация?

Накратко и обобщено -

топлофикациите по места буквално се изгавриха с потребителите

като за някои граждани направиха мижави намаления, а за други хич никакви, въпреки договореното поевтиняване на цените на газа с "Булгаргаз" и "Газпром". Връх на безобразията, които фирмата в София върши преди избори /защо ли?!/, е начисляването на сметки за сградно отопление за месец юли, се жалват ощетени потребители, които дори не се отопляват с парно. Сметките за сградно отопление в жежкия летен месец стигат до 30-40 лв..Знайно е, че по това време парно не се ползва, а дружеството масово спира топлата вода, поради летни профилактични ремонти. Та за какво тези монополисти - изедници, както е казал народният поет, гърбят и с такси за сградно отопление през юли? 
Потребителите трябва да търсят отговори и отговорност за ядовете си от своите избраници, които пращат в парламента и в общините. 

Последвайте канала на

Аделина Делийска
4973 0

Свързани новини

Водещи новини