Служителите на НСО най-добри в стрелбата на традиционния турнир за жени "8-ми март"

Отборът на Националната служба за охрана (НСО) спечели първото място в традиционния турнир по стрелба за жени „8-ми март“, който се проведе в Пловдив на 2 и 3 септември. Символичен домакин на събитието бе Съвместното командване на специалните операции.

Общо 13 отбора с 26 жени от системите на МВР, МО и Българската армия и от службите за сигурност показаха високи умения и точност в динамична стрелба. В индивидуалното класиране служителите на НСО завоюваха едно второ и едно трето място. Индивидуално първо място зае представител на Съвместното командване на специалните операции.

МС одобри допълнителни разходи по бюджета на НСО

На специална церемония в Гранд Хотел Пловдив участниците в турнира бяха отличени от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Третото издание на турнира за жени, организиран от Националната служба за охрана, Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи, бе отложено през тази година, заради въведените противоепидемични мерки в страната. Турнирът има за цел да насърчи повече млади момичета и жени да приемат предизвикателството на службата в сектор „Сигурност“.

Състезанието е в синхрон с целите на Националната стратегия за насърчаване на равнопоставеността на жените и мъжете 2016-2020 г. и е включено в Националния план за реализиране на стратегията.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет