Нова организация на движение на кръстовището на бул. "България" и ул. "Тодор Каблешков" има от днес

Нова организация на движение на кръстовището на бул. "България" и ул. "Тодор Каблешков" има от днес, съобщиха от Столичната община.

Промяната се налага във връзка със започналите строително-монтажни дейности на мостовото съоръжение, разкриване и монтаж на арматурата, както и полагане на хидроизолация. Новата организация на движение цели да осигури достъп до Търговски център "България" и до намиращите се в близост жилищни сгради. Временното транспортно решение включва затваряне участък на "Тодор Каблешков" от входа на Търговски център "България" до стеснения участък на улицата (200 метра), преминаване на автомобилите през зеления остров на ул. "Тодор Каблешков" покрай търговския център и оттам по изграден временен път към квартала.

Въвежда се временна организация на движението на бул. „България“ в София

Входът през зеления остров се отваря днес. След приключване на строително-монтажните работи прекъснатият участък от зеления остров ще бъде възстановен заедно с попадащите в обхвата на подлеза зелени площи. В зоната няма дървесна и храстова растителност.

Строителните дейности по лявото пътно платно на бул. "България" в участъка между ул. "Тодор Каблешков" и Околовръстен път се движат в срок, работи се по пътната настилка в участъка, а на подлеза с ул. "Флора" се полага хидроизолация. Обектът трябва да бъде завършен до средата на септември, информират от общината.

Коментари

  1. 2020.08.22 | 16:16
    Мислете и започвайте кръстовищата на Орлите и Ситняково на 2 нива. Тогава превратаджиите ще блокират дедовия. Алоууу общинарите. Докога ще ни тормозите?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет