Младен Маринов: Ситуацията на ГКПП "Кулата" в момента е спокойна

  • 06 юли 2020 15:53

  • 482
  • 1
 Младен Маринов: Ситуацията на ГКПП "Кулата" в момента е спокойна
© Булфото

Ситуацията на ГКПП "Кулата" в момента е спокойна, опашките са се изчистили. Има затруднения, с оглед на мерките във връзка с COVID-19, въведени от гръцките власти, заяви министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, пред журналисти в Троян.

Той припомни, че последните рестрикции на гръцките власти са за недопускане на граждани от трети страни и в тази връзка сръбските граждани, които били в опашката, не е имало как да преминат.

"Ежедневно изпращам там ръководни служители, които водят комуникация с гръцките власти. Направихме организация. Част от тези, които бяха вече в колоните и нямаше как да се върнат, бяха пропуснати, а другите бяха върнати. В момента всички сръбски граждани, които минават нашата граница, се предупреждават, че няма да могат да влязат в Гърция", каза още министърът.

Обстановката на ГКПП Кулата вече е спокойна

Той съобщи, че над 15 екипа на полицията допълнително са насочени натам, освен екипите на Гранична полиция, които са в пълен състав, дори има командировани гранични полицаи да подпомагат движението.

Относно протести на полицаите на своя професионален празник вчера, Младенов заяви, че служителите имат право да искат това, което смятат, че не им се осигурява. Посочи, още, че е в добър диалог с тях, никога не ги е връщал, когато са поискали среща.

Той каза още, че много сили са насочени към морските курорти за гарантиране безопасността на почивния сезон.

Относно новите правомощия на служителите на МВР по охрана, министърът заяви, че това е една възможност да бъдат защитени хора, служители в държавната администрация. Създадени са условия тези лица, които попадат в юрисдикцията на Закона за НСО, решението за тяхната охрана да се взема от комисията - главен секретар на МВР, председател на ДАНС, началник на Националната служба за охрана. В останалите случаи, за да се избегне всяко политическо участие, комисията е съставена изцяло от професионалните ръководители на МВР, които най-добре могат да преценят на база на данните, които имат, дали лицето трябва да бъде охранявано, заяви Маринов и добави, че ресурсът за това е изцяло на Министерството.

Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, заяви още, че тенденцията за напускане на полицаи вече е преодоляна, но се залага повече на техническите средства, мобилността, на по-ефективното използване на силите.

Novini.bg
482 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
240 Ай дука ни докараха до тука

2020.07.06 | 16:13

1
"Спокойна" , сиреч - 20 километрова колона,която не се придвижва напред. Вероятно СИК-аджиите на това разчитат - слънчасване и връщане обратно на родното и мръсно Ченоморие.

Добави коментар

Водещи новини