Вижте какво е положението днес на "Кулата"

  • 03 юли 2020 08:46

  • 973
  • 1
Вижте какво е положението днес на "Кулата"
© Булфото (архив)

Натоварено денонощие отчетоха граничните власти на ГКПП "Кулата-Промахон".

Вчера привечер се стигна дотам, че колоните от автомобили, пътуващи за южната ни съседка, бяха по-дълги от тези за ТИР-вете.

 

Километрични опашки от коли на "Кулата" за влизане в Гърция

 

Тази сутрин трафикът на граничния пункт към Гърция е доста по-спокоен, опашката от автомобили е малко над 3 километра, но пропускането е доста по-бързо от вчерашното.

Полицаите регулират движението и пропускат по около 30 автомобила, предадае БНТ.

"Знаехме, че ще има задръстване, знаехме, че ще чакаме. Трафикът няма да ни откаже, отиваме за 4 дни на море. Попълването на е-декларациите не ни затрудни, имаме QR кодове", сподели пред камерата на БНТ пътуващ към плажовете на Средиземноморието наш сънародник.

По-строги са проверките за гражданите от Сърбия, влизащи в Гърция през ГКПП "Кулата", тъй като не са от държава член на ЕС.

Иначе на пункт "Капитан Петко Войвода" гръцките гранични власти пропускат всички превозни средства на тяхна територия от страни от ЕС, не се пропускат хора от трети страни, именно затова и на "Кулата" има доста чакащи туристи с автомобилите си от Сърбия.

На "Маказа" и Ивайловград се пропускат всички, а на "Илинден-Ексохи" се пропускат само товарни автомобили и сезонни работници, но след като представят документ и трудов договор, че ще работят в южната ни съседка.

Последвайте канала на

Novini.bg
973 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.07.03 | 09:53

1
По автомагистрала Тракия, Хемус и под-балканския път няма никакво натоварване от превозни средства по посока морето, явно е заради мутрите по черноморието. Ура, Ура, Ура.

Добави коментар

Водещи новини