Километрични опашки от коли на "Кулата" за влизане в Гърция

  • 02 юли 2020 12:38

  • 5344
  • 13
Километрични опашки от коли на "Кулата" за влизане в Гърция
© Булфото (архив)

На граничен пункт "Кулата" сутринта се образува километрична опашка от автомобили за влизане в Гърция. Въпреки, че всички туристи бяха подготвени с необходимия QR код, се налагаше да чакат близо час, за да преминат границата. Пунктът е основният, който в следващите месеци ще поема потока от преминаващи към южната ни съседка.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32191

Към момента колоната от автомобили на АМ "Струма" преди граничния пункт "Кулата" е изключително голяма. За леките коли тя е между 7 и 10, а за камионите - малко повече от 10 км.
Преди около час пропускането, което се извършваше поетапно, започна да се извършва на по-чести интервали и да се пропускат много повече леки автомобили, включително и камиони.

Служителите на полицията и в момента продължават да регулират движението. Не се допускат автомобили в района на граничния пункт, за да не се струпват коли и да няма изнервени шофьори.

Припомняме, че влизането в Гърция става след попълването на формуляр и получаването на QR код, като е важно той да бъде изпринтен на хартиен носител, за да бъде доста по-лесно преминаването през границата.

И днес през пункт "Маказа" могат да преминават леки автомобили. Докога обаче това ще бъде възможно никой не може да каже.

Всички останали пунктове бяха затворени още вчера. През тях могат да преминават само тежкотоварни камиони и служители, които отиват на работа.

Хората, които са на граничния пункт и на магистрала "Струма" обаче още от сутринта започнаха да се изнервят.

В ранните часове на деня, на граничен пункт Кулата се образува близо четири километра опашка от автомобили, чакащи да преминат в Гърция. Шофьори се оплакаха, че чакат повече от час без да мръднат и метър напред.

"Oт шест часа, сега е седем и половина. Пускат ги на някакви партиди, за да не се струпвали там. Що? Питам кой ги издава тия нареждания и защо трябва да висим тук на магистралата при положение, че там има достатъчно ленти и можем да минем нормално. Просто ние сме царе да си правим опашки, да си някакви драми от нищо", оплака се една от чакащите.

Пътуващите в посока Гърция тази сутрин бяха предимно от България, Румъния и Сърбия. Всички в колоната бяха спазили препоръката на гръцките гранични власти и бяха с изпринтени QR кодове. Някои казаха, че са имали проблем при попълването на формуляра.

"В началото имаше много неясноти. Ако не се попълни на английски правилно улицата, не те допуска да преминеш в следващата графа на попълване на декларацията. Свързахме се с човека, от който ще бъде в студио под наем. Той ни казва, че това е улицата. А въвеждайки в декларацията, не приема тази улица", разказва пред БНТ жена.

"Попълних бланката през телефона и нямах никакъв проблем", казва пред БНТ друг от чакащите.

Изискването за QR код и влизането само през един граничен пункт се очаква да останат в сила до края на месец август. Тези, които нямат код, при влизане в Гърция ще бъдат глобявани с 500 евро. Хората, които откажат да им бъде направен PCR тест на границата, няма да бъдат допускани в страната.

На българския граничен пункт "Кулата" работят всички гишета - 5 на вход и 5 на изход.

 

Гръцки предприемач обяви: Не е вярно, че се влиза само през "Кулата" за Гърция

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
5344 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2020.07.02 | 15:52

13
А бе нещо не ми е ясно. През Кулата за Слънчев бряг ли се отива, за Албена ли или за южното черноморие. Точно на тоя урок по география бях болна. Простете ми ако греша и ме упътете, защото Ангелкова не обясни добре правилната посока.
Мира

2020.07.02 | 15:28

12
Ще стават и повече на опашките.Само, че на нашите не им пука какво желаят хората и продължават да трупат бетон по Черноморието. Това вече е цинизъм и непукизъм с много пари.
1

2020.07.02 | 13:42

3
Тотална простотия! Нашите сънародници като че ли напук на нашето море са се запътили към Гърция, а не че толкова много държат и искат да почиват точно там. С цялота това пътуване, висене по граници с часове, плащане на такси за магистрали в Гърция, мъкнене на катуни от храна, багаж и т.н., кой номрален човек би считал, че подобна почивка била могла да се определи като супер яка, за много изгодни пари, а морето и плажа в Гърция, разбираш ли, били кристално, блестящо, олизано чисти и уредени. Пълна малоумщина! Хора, живейте в реалността!
Венци

2020.07.02 | 14:55

11
Ама не се кахъри ве, каун! Аз на теб казвам ли ти къде да почиваш, бастун!Ти ли ще кажеш къде ми е по- хубаво да си изкарам почивката, лумпен!
f

2020.07.02 | 14:15

7
ходете си в България на море,да ви крадът,лъжат и екплоатират, ние нормалните ще ходим в Гърция, и когато мутрите в Бг фалират по-морето и почнат да се хвърлят от етажите, тогава ще се върнем на нормални цени. Пълен бойкот на БГ черноморието трябва, всички да фалират там,това заслужават
Ами реалността

2020.07.02 | 14:10

6
е такава де. Просто изплашихме гърците с пика на заразените с коронавируса(особено в София)и вземат адекватни мерки. Ма ние у българско си имаме за национален спорт неспазването на законите. Толкова ни е вкоренено , че се чудим що ни правят спънки комшиите.... Ами пазят си се хората, не като нас!!!

2020.07.02 | 14:00

5
Не бе, пак не си разбрал. Просто в Гърция на плажа шефовете не са мутри и пpocтитутки, това е разликата.
Хм...

2020.07.02 | 14:51

10
Явно има причина хората да не искат да почиват у нас. Ценят си парите, времето за почивка и мутренските изцепки ги няма там. Абе по-приятно се изкарва от всякъде там. Хубаво лято, бъдете здрави и гледайте да мислите позитивно!
RT

2020.07.02 | 14:39

9
От една седмица съм в Гърция, супер е..! Чаках на влизане един час и половина по вина на родната полиция, но си заслужава. Няма мутри, няма и полиция, всичко е спокойно и идеално за почивка. Храната е чудесна, хората любезни, а морето чисто. За мастиката и хубавата бира Митос, няма да ви разправям, опитайте сами..!
е това е

2020.07.02 | 14:16

8
Е СЕГА ВЕЧЕ МРЕМИНАХА ГРАНИЦИТЕ НА ТЪРПЕНИЕ , ТОВА Е ТОТАЛНА АМА ТОТАЛНА ПРОСТОТИЯ И НАГЛОСТ!
мутър

2020.07.02 | 13:49

4
Е я като ви казвам ,че ще ми кацнете на шезлонга и чадърчето.Заповедайте,че храната от миналото лято още ми е по фризерите.
Ох

2020.07.02 | 13:34

2
Ня коит торбите от лидъл и особено от кауфмант са по скъпи от грътски те супер маркети например дави кажа че замразената скумрия е по евтина
PABLO ESCOBAR

2020.07.02 | 13:23

1
Арее, стига сте ни занимавали с тия опашки от коли към Гърция, пълни с торби от Кауфланд, Лидъл и Била, щото било много евтино в Гърция и шезлонга и чадъра бил без пари у гръцкото село с буренясалия плаж целия с каманяци !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини