Гръцки предприемач обяви: Не е вярно, че се влиза само през "Кулата" за Гърция

  • 02 юли 2020 09:30

  • 2523
  • 2
Гръцки предприемач обяви: Не е вярно, че се влиза само през "Кулата" за Гърция
© Булфото (архив)

Ще попречи ли задължителното попълване на декларация и влизането в Гърция само през ГКПП "Кулата" на отношенията между двете страни? Жителите на областта Еврос протестираха срещу решението през ГКПП "Маказа" да минaват коли само по спешност.

В последния уикенд са минали около 150 туристи от България към Гърция. Минават без формуляр и QR код, които се изискват. Не мисля, че само "Кулата" ще бъде пунктът, през който ще минават не само български туристи, но и от Сърбия и Румъния. В момента не е забранено да се преминава от останалите пунктове и то се осъществява. Тези пунктове са свободни, съобщи университетският преподавател проф. Йоаким Каламарис за Bulgaria ON AIR.

Той се съгласи, че процесът по границите е тромав, но по думите му е необходим.

Младен Маринов с полезна информация за част от граничните пунктове у нас

Бизнес анализаторът и предприемач посочи още, че над 70% от гръцките хотели работят, но има над 25%, които са закрити за сезона или са фалирали. 

Имаме и доста закрити ресторанти. Ако скоро има втора вълна на коронавируса, ще бъде пагубно за туризма, подчерта проф. Каламарис, според когото вирусът е разработен в лаборатория.

По думите му България и Гърция са финансово и социално неразделни. Имаме микро- и макроикономически зависимости, има хиляди работещи в Гърция българи, изтъкна той. 

Обмяна на туристи, доста студенти, които Гърция изпраща в България и компаниите, които се намират там, отбеляза още проф. Йоаким Каламарис.

Novini.bg
2523 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гражданин

2020.07.02 | 10:51

2
Много отдавна българите се изселиха в Гърция и развиват туризъм там. И сега българите ходят на почивка при българи ,само че не в България и пълнят ГРЪЦКАТА ХАЗНА!

2020.07.02 | 10:15

1
Мутрите се пукат от яд..! Българите бягат в Гърция! Там морето е чисто и ги посрещат като нормални хора. Хотелите, храната, отношението, всичко е супер, нищо общо с измамата в България.

Добави коментар

Водещи новини