Код здраве: Суперхрани и бременност

  • 26 юни 2020 11:36

  • 613
  • 1
©

След 91 дни и 13 реализирани епизода в условията на изолация днешният 59-и епизод на „Код здраве“ се завръща в любимото студио на Спортал Медия Груп. За целта водещата Радина Василева е поканила една очарователна и много талантлива млада дама, която е имала удоволствието да бъде ученик на Дийпак Чопра.

Тя е нутриционист и завършва най-голямата школа за холистично здравословно хранене в света – Института за Интегрирано Хранене в Ню Йорк.

В днешния епизод Екатерина Башур дава ценни съвети по отношение на храненето на всяка жена, която иска да стане майка, както и на тези от вас, които вече са чули първия кикот на рожбата си.

Тя разкрива кои са суперхраните, които могат да стимулират женския организъм така, че да се засилят детеродните способности, защо трябва да започнем да ги консумираме половин година преди първите опити за зачеване, както и кои са онези, които трябва да избягваме категорично, обръщайки специално внимание на добавките и Е-тата.

„Захарта, аспартамът, глюкозо-фруктозният сироп са противопоказни, но можем да ги заменим с редица естествени и безвредни подсладители като кокосовата захар, ксилитола, стевията, агаве сироп или кленов. Сладкият вкус трябва да присъства в нашата храна, но захарта трябва да бъде натурална“, категорична е г-жа Башур.

Вижте останалите ценни съвети, които дава, тук:

Кой е днешният ни гост накратко:

Екатерина Башур завършва най-голямата школа за холистично здравословно хранене в света – Института за Интегрирано Хранене в Ню Йорк, САЩ като нутриционист, специалист – консултант по хранене. По време на следването си изучава повече от 100 различни диетични теории, включително аюрведично хранене, безглутенова диета, суровоядство, вегетарианство и много други. Нейни преподаватели са били едни от най-известните и изтъкнати специалисти в областта като Дж. Розентал, Дийпак Чопра, Дейвид Катц и много други. Подходът й е индивидуален и холистичен, като във всеки конкретен случай се дават препоръки не само на базата на хранителните навици на пациента, но и на начина на живот, физическа активност, отношения с близки, семейство, кариера, духовна практика и всичко онова, което съставя живота на всеки човек.

Гардероб водеща:

Ако тази тема ви е била интересна, но и полезна – абонирайте се за „Код здраве“ в
iTunes
Spotify
Google Podcasts
Soundcloud
Overcast
Castbox
Pocket Casts
Както и през RSS

 

Последвайте канала на

Novini.bg
613 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мнение !

2020.06.26 | 12:45

1
Лигли! Има хора,които не могат да си позволят елементарна храна да си купят,като захар,брашно,фасул......хляб / няма да изброявам.,за да посрещнат следващия месец отново,а вие ни занимавате с ГЛУПОСТИ!

Добави коментар

Водещи новини