Излязоха пробите за коронавирус на служителите в Дом за стари хора край Тервел

  • 14 май 2020 15:45

  • 1641
  • 0
Излязоха пробите за коронавирус на служителите в Дом за стари хора край Тервел
© Pixabay

Всички служители в Дома за стари хора в тервелското село Полковник Савово са дали отрицателен резултат за COVID-19 при изследване с PCR тестове, съобщават от общината.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32994

Няма заразени с коронавирусната инфекция и сред тестваните медици в Спешната помощ в Тервел. Персоналът, разнасящ храната от филиалите на Домашния социален патронаж в общината, също е дал отрицателни проби за новия коронавирус, допълват от кметската управа. Към днешния ден 149 души в община Тервел са поставени под карантина, като сред тях има и живеещи в селата Зърнево, Орляк, Безмер и Жегларци.

Новозаразените от COVID-19 днес драстично намаляха. Само 31 са случаите за 24 часа

В кухненски блок за приготвяне на храна за 60 потребители по проекта "Целеви топъл обяд" вече работи част от персонала на детската градина "Първи юни" в Тервел, информират от общината. Други от служителите благоустрояват и ежедневно дезинфекцират дворните пространства на детските заведения в района, тъй като достъпът до тях не може да бъде ограничен.

Целта е в извънредната епидемична обстановка, когато децата все още са по домовете си, хората, работещи в детските градини, да бъдат включени в дейности на общината и да не ползват неплатен отпуск, поясняват от кметската управа.

 

   

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1641 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини