Тотю Младенов: "Горубсо-Мадан" има нов собственик

  • 07 април 2012 15:04

  • 878
  • 0
Тотю Младенов: "Горубсо-Мадан" има нов собственик
©

„Горубсо-Мадан” има нов собственик – това потвърди социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко в студиото на предаването „Факторът Кошлуков” по TV7.

Министърът изрази оптимизъм, че с това обстановката в Мадан ще се нормализира.
 
Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко коментира и проблема с неполучените заплати в „ОЦК Кърджали” – според него най-важно е да се изплатят задълженията към хората и да се намери нов собственик. Министърът заяви, че още в началото на 2012 г., когато са спрели плащанията на служителите, е подканил собствениците на комбината да подобрят условията на труд и да потърсят диалог със синдикатите.
 
Младенов разкри, че в момента в страната има 500 проблемни предприятия, които ще бъдат проверявани непрекъснато. Той ще настоява за промяна в търговския закон, защото в подобни ситуации хората трябва да получат това, което са заработили. Социалният министър изрази надежда, че ще намери компромисно решение с банките и бизнеса, от които най-вече зависи съдбата на служителите при възникнал фалит.
 
Социалният министър коментира и последните данни за нивото на безработицата в страните от ЕС. По думите му, с 12,3% безработица България се намира в средата на европейската статистика. Министърът смята, че с мерките, предприети от социалното министерство, ще се даде възможност на бизнеса по-бързо да наема хора и в същото време да осигури по-добра защита на своите служители.
 
МТСП ще съсредоточи усилия и за редуциране на безработицата сред младите. Младенов съобщи, че се подготвя съвместна инициатива с организациите на синдикатите и работодателите в България. Tя ще позволи на младежите на възраст до 29 години да изкарат 4-месечен квалификационен стаж след завършване на образованието си. „Поставили сме си за цел до края на 2013 г. да намалим безработицата сред младите с 4! %”, заяви министър Младенов.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
878 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини