Мирослав Найденов: Хора от Перник стоварват бездомни кучета в София

  • 06 април 2012 08:33

  • 3561
  • 12
Мирослав Найденов: Хора от Перник стоварват бездомни кучета в София
©

Тоталната евтаназия, която се прилагаше до 2008г не даде резултат с проблема с кучетата. Това каза в студиото на БТВ министърът на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Закона за защита на животните доведоха до създаването на надзорници на животни довел до абсурда жена да се води надзорник на 114 животни. През 2009 г. бездомните кучета бяха 15 000, а днес популацията е някъде около 9000 кучета.

Вчера с Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на обсъдихме спешни мерки, които ще дадат резултати още в понеделник. Ще бъде премахнат надзора, тъй като в момента еколози вземат животните и ги връщат на улицата. Общините ще могат да строят депа за временно настаняване, които ще струват много по-евтино от приютите за животни. Подобни съоръжения може да започнат да се изграждат още от началото на следващата седмица, съобщи Найденов.

Стига се до абсурда в закона, че Агенцията по храните може да наложи персонална глоба на кметовете за всяко бездомно куче за 2000 лв. Изчислено, това означава че Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска може да бъде глобена с близо 18 милиона лева. Кой обаче ще отиде да наложи такава глоба, това няма как да се случи, убеден е Найденов.

Наредбата за постоянните приюти ще бъде изменена, за да се премахнат изискванията да има отделни клетки и пространство за баня. Това оскъпяваше проектите за приюти до 6 млн. лв, обясни Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Половината от болните от кучешка тения в ЕС се намират в България, това е изключително тревожно, убеден е земеделският министър. Ако има доказателства, че дадено куче носи здравен риск то ще бъде убито, каза Найденов.

Само столична община няма да се справи, ако Перник и Костинброд не предприемат никакви мерки тези кучета ще дойдат в София. Има данни, че от Перник хора се натоварват кучета и ги пускат в София. Това се прави най-вероятно, защото те знаят, че тук има организации, които да се погрижат за животните, сята Найденов.

Последвайте канала на

Novini.bg
3561 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
30 тояги на голо за всяка герберска подлога

2012.04.09 | 15:54

12
То няма град или село, което да не е виновнo за нещo на тия нещастници, само София е свята! С какво ги стоварват хората? С бусове, са камиони? С какво! Истинските развъдници на кучета са цигнаските гета, там се развъждат и от там тръгва всичко. Толкова прости хора като тия в герб не съм виждал!
Перничанин

2012.04.09 | 15:53

11
Горд съм , че най-сетне Перничани са им виновни на управленците !!! Бате Серго вече е зад нас по вина, уха !!!

2012.04.09 | 15:52

10
Представям си как селския Гоуф хвърчи с невероятните за Перник 100 км/ч и размята песове из софийските квартали ! Ае вземете свършете нещо смислено за заплатите,които взимате и стига се оправдавахте,лайна в костюми !
Хахахах

2012.04.09 | 14:50

9
Перничани си изхвърлят кучетата в София, а софиянци мислят вицове за перничани.... У гоулфу имам 3 песа за изхвъурляне.....
1234

2012.04.09 | 14:50

8
Стига тъпотии,омръзна ни вече от тях.Вече се намериха други виновни за проблемите на софиянци,и не е Станишев,забележете това.Все някой друг е виновен за вашата некадърност.Не ви ли писна цяла България да работи за софиянците?
Scooby doo

2012.04.09 | 14:50

7
Абе ти си в шок бе Найденов сигурно и хората от Перник идват специално до София да си изхвърлят боклука А!!! Хванете се стегнете и вземете някво решение стига Простотии....

2012.04.09 | 14:47

6
Има данни, че някой министър е наистина ама много тъп.

2012.04.07 | 00:08

4
ОТ ТУК ПРИ КМЕТУВАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ МИНА КАТО ДИРЕКТОР И МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ Кучешката мафия, която години наред топи столичния бюджет без никакви резултати, е продукт на Стефан Софиянски. продължена от Бойко Борисов . Още по време на неговото управление структурата "Екоравновесие" и подчинената й администрация са мъртвородени по подобие на здравната каса и са обречени да губят парите на софиянци, пише в. "Всеки ден". Структурите са създадени от Софиянски и хората му така, че пътят на парите се проследява трудно и те потъват безследно в джобовете на природозащитници менте. "Това са милиони всяка година", коментират работещи в приюта в "Сеславци" пред всекидневника. Всички се грижат от години за животните и са наясно със схемите на властта, но всяко следващо управление се оказва безсилно да реши проблемите, защото са в самата законова рамка. От години хилядите бездомни кучета, които скитат по улиците, служат за нагушване с общински пари на редица хитри играчи от псевдоприродозащитни организации, както и от шефове на фирма "Екоравновесие". По 280 лева плаща общината за кастрация, ваксиниране и обезпаразитяване на кучетата. Много странно къде отиват тези пари, които годишно се изчисляват на милиони. Защото всеки може да направи следната сметка: кастрация при ветеринар струва 40 лева за мъжко и 60 лева за женско, обезпаразитяване вътрешно и външно струва 10–15 лева, ваксинирането пък срещу бяс струва 30 лева. Общо 110 лева максимум. Доброволци, които се грижат за четириноги в приюта в Сеславци, разкриват, че екипите на "Екоравновесие" много често прибират кучетата за ден-два, не ги кастрират, а след това връщат глутниците в съвсем различни квартали. До момента Йорданка Фандъкова е уволнила двама шефове на "Екоравновесие", но не успява да се справи с проблема. Един от начините "Екоравновесие" да се спасява от проверки е, като сключва договори с псевдоекоорганизации, които уж гарантират, че всичко в приютите е нормално. Те пък получават възможността да прибират пари от германски организации за защита на бездомните кучета по разни програми и проекти. Вместо обаче тези пари да отиват по предназначение, те се гушват от лъжливи еколози, както и от ръководството на "Екоравновесие".
Вили

2012.04.09 | 09:52

5
Съжалявам, но бездомните кучета трябва да бъдат изтребени до крак! Не, че са виновни, но помиярски глутници нямат място в европейска столица! Нито едно куче не трябва да е безстопанствено. И, ако продължаваме да храним и роним крокодилски сълзи за "милата кучка до блока, която никому лошо не правеше (до момента, в който не роди и не започне да се нахвърля и да хапе всеки доближил се - а това може да сте Вие или Вашите деца)", проблемът ще си стои! А за "Еко-" и прочее "равновесия" - съд и затвор (може и в приютите за по 6,5 МИЛИОНА ЛЕВА за 500 кучета! 13 500 лв./куче?!? Вие откачени ли сте, бе? Златна отделна клетка, златна баня или златен терен за този "приют" или по-скоро "палат"? Всички по схемета са за панделата! Колкото до закона - каква е тази държава, чийто закон МИНИСТЪР коментира, че няма как да се спази?!? И министърът (всички политици, де) и законотворците - вън от живота на България! Затвор за тях, законната глоба за кмета, пък да видим дали ще има безстопанствени улични кучета повече! P.S. Впрочем, бих искал всеки "природозащитник" да се запита това, което водят безстопанствените кучета живот ли е? Или една удължена агония, рефлектираща върху цялото ни общество и пълнеща гушата на шепа мошеници!
Иван

2012.04.06 | 13:38

3
Преклонението пред кучетата е езичество.
SOFIANEC

2012.04.06 | 12:04

2
MIROSLAVE, RE6AVAITE PROBLEMA STIGA PROSTOTII !!! NALAPAHTE SE S PARI ZA SMETKA NA NARODA.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини