Върнали на улицата всички помияри, нахапали хора

  • 05 април 2012 20:49

  • 4341
  • 32
Върнали на улицата всички помияри, нахапали хора
©

100 процента от кучетата, които са нахапали хора през миналата година, са били върнати на улицата.

Д-р Емил Петков от приюта за кучета "Сеславци" ще бъде един от членовете на комисията, която следващата седмица ще реши дали да евтаназира прочулите се 14 животни от "Малинова долина", обезобразили човек в квартала. Засега не споделя какво ще е неговото становище, информира БТВ.

Според статистиката, подобно решение досега не е взимано, въпреки многото случаи на нахапани хора.

„За агресивност не сме евтаназрали нито едно. Голяма част от тези доказано агресивните са осиновени от НПО-та. Дали ги пускат, дали не, не мога да кажа”, каза д-р Петков.

Законът, който действа в момента, отваря широко пътя на агресивните кучетата, обратно към кварталите чрез т. нар. надзорници. Пълният цикъл от сигнала на нападнати хора, през приюта на Екоравновесие, до намесата на така наречения надзорник и пак до улицата преминават и пет кучета, които са били част от глутница, нападала хора около Американския колеж.

Президентът на колежа призова Общината от ефира на БТВ да вземе мерки. Преди няколко дни кучетата от колежа са изловени. Но още утре там ще бъдат неприятно изненадани, защото пет от животните пътуват обратно към улицата.

Вратичка в закона се използва от природозащитници, за да се спасят от приспиване прибраните след сигнали на пострадали граждани кучета. Така става в 100 % от случаите.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4341 32

Коментари 32

Добави коментар
g4567

2012.04.08 | 19:07

32
Няма закони ще дойде време където ще стане ад и ще се трепем като мухи тогава закона е един . Колкото дf кучетата има отрова за таз работа , щом ги пускат .....
f16

2012.04.08 | 19:07

31
Така е щом няма закони има саморазправа има и отрова за кучетата
Anton

2012.04.06 | 18:17

30
Неморално е да се убиват кучетата, но още по-неморално е подивели глутници да нападат децата ни и старите хора!
Природозащитник-Кучемразец

2012.04.06 | 16:14

29
Защо им казват природозащитници? За да настроят обществото против тях. Самите общинари не ликвидират животните, за да има изкуствени проблеми в столицата и да не се занимават с реконструкцията на столичните тротоари или да измият улиците. А прородозащитниците искат други неща, като незастрояване на Витоша или обезлесяване на Рила.
аз незнам

2012.04.06 | 07:15

1
Значи повечето хора имат куче за някакъв кеф и като почне да му дотежава го смели от бой с тояги или к'вото намери и го пуска на улицата.Еми кажете ми вас ако ви надерат здраво от бой затова че немогат да ви хранят,дали ше сте същите?Аз имам две кучета,виждам зор с храненето им,но никога няма да ги изгоня на улицата,щото все пак са живи същества и не забравяйте не напразно е казано кучето е по - умно от човека и му е най - добрия приятел.За мен агресивните кучета са гледани без всякакъв надзор и никой не им е обръщал капчица внимание.Вместо да беснеете срещу животните помислете от къде се появяват бездомните кучета с такъв нрав.Знам че са много опасни ако женска е родила малки и им навлезеш в територията,тогава не само майката пази ами и всички от глутницата.

2012.04.06 | 13:26

28
куче + територия = агресивност Просто е въпрос на време. Точка по въпроса. Защитниците да не рипат много, а като искат да ди прибират в приюти, със техни средства, да не чакат на държавата.
Красимир

2012.04.06 | 13:26

27
Бездомните кучета на село през социализма ги считаха за вълци и ловджиите ги гърмяха.Даже помня ,че имаше и безстопанствени магарета,крави и кози,кокошки и др.когато мюсолманите избраха за своя държава Турция.Интересно ми е в какво е положението в анадола с кучетата сега?!?
Дедо

2012.04.06 | 09:25

4
Красиии Краси прост си кат галош ... вълк е баба ти... считали ги за вълци ...
Anonymous

2012.04.06 | 13:26

26
Айде оставете животинките намира. Не сте им дали живот вие за да им го отнемете !
Just me!

2012.04.06 | 13:26

25
А кучетата дали ли са живота на хората, че да ги разпокъсват и хапят до смърт?
4len

2012.04.06 | 13:26

24
СМЪРТ
Лилия Иванова

2012.04.06 | 13:25

23
Проблемът не идва от Животните ,а от хората .Всяко второ семейство взима животно /куче,котка или друго/ без да се замисля ,че животното не е играчка .то изисква грижи има разходи ,боледува и иска внимание и обич .Във натовареното ежедневие и дългите работни дни много малко хора наистина имат възможност да гледат добре техните животни ,но никой не си задава елементарни въпроси .Това са много от вас ,които четете и се възмущавате по тази новина пускат новите си любимци директно на улицата ,защото исмали много грижа ,напикали се вкъщи или удрали детето като си играели .Извинения всякъкви ,но резултатите са налице.Бездомните животни няма да свършат даже и постоянно да ги прибират ,просто защото вие мили граждани двойно по-лекомислено ще изхвърлате . Истината е ,че домашното животно е лукс ,защото не всеки може да отдели време и пари ,за да го гледа добре ,а да го мъчи няма смисъл . Същата болест е и със децата . Най-бедните семейства имат най-много деца ,освен това искат и още защото обичали бебета . Не говоря за малцинства ,а за Българи .Когато попитах как се справят с 4 деца ,отговорът беше ,че се оправяли ,защото таткото шиел дрехи на децата от стари парцали .Не са един и два тези случаи ,а както сме видели ситуацията тук е тежка не от вчера ,но защо да се мисли ,за такива дребни неща ,като си детелюбител.? Въпроса за кучетата ,трябва да изхожда от един много по -голям въпрос за интелигентността и самопреценката на Българина . Просто един бърз поглед около всеки от нас отговаря на зададените въпроси .
Whitetrash

2012.04.06 | 13:24

17
Първо ..как подяволите сравняваш децата с кучетата и как може да кажеш, че е същата болест...ти нормална ли си или стара интелектуална кифла? Не са виновни хората, щото си пускали животните на улицата. Хората ги прибират от улицата по домовете си ежедневно и ежеминутно.. улични котки, кучета намират дом всеки ден.. идеята тука е, че въпросните глутници на които съм бил свидетел и аз и всички останали кучета им трябва една хайка, куршум м/у очите и в екерисажа!

2012.04.06 | 13:21

15
ц ц ц ц.. аман вече от некви недоклатени комплексарки.. като и хване путката паяжина и почва да говори с гъза си.. ужас.. марш на фитнес, ма!
браво

2012.04.06 | 13:25

22
кога ли някой пумияр ще обезобрази някой близък на боклуците решаващи(крадящи),как да се реши проблема! милиони субсидии се прибират в джоба на някой алчен боклук,а световно признатия професор,решил че иска да искара старините си в своята родина,бере душа в болницата!
Иванов

2012.04.06 | 13:25

21
Едно куче рядко е агресивно, когато е само. Но да не се забравя, че това е опитомено животно, което е живяло в глутници и инстиктите му далеч не са изчезнали. Съберат ли се дори 3-4, а да не говорим за 15, мисленето им се променя, ако щете от ръка ги хранете и ги целувайте. Деца, възрастни хора, хора, които изпитват страх от кучета - всичко това са потенциални обекти на нападение за тях, просто е заложено в тях, когато са в група. Докато има хора, които получават пари от бездомните кучета, ще ги има и тях по улиците и е наивно да се разчита на тях, за да се реши проблема. Така че явно държавата или общините ще трябва да се заемат с решението. Сред т.н. защитници на животните има тотално зомбирани хора, няма значение какво чуват и се случва около тях, те повтарят само едно като някаква мантра. Искам да попитам как в държава като САЩ безпризорните кучета и котки се евтанизират без значение агресивни или не в доста кратък срок, а в България помияри, осакатили и почти убили човек, ще бъдат кастрирани и върнати от мястото на залавяне ? Чак и претенции се има какви да са приютите, за един помияр в подобен приют вероятно отиват средства, колкото за един пенсионер с минимална пенсия, работил цял живот.

Добави коментар

Водещи новини