Решават след седмица за 7 - ми блок на АЕЦ "Козлодуй"

  • 04 април 2012 14:33

  • 550
  • 0
Решават след седмица за 7 - ми блок на АЕЦ "Козлодуй"
©

Следващата седмица се очаква Министерският съвет да одобри проекторешение за седми блок на АЕЦ "Козлодуй". След решението ще се създаде работна група по проекта за изграждането му и прехвърлянето на готовия реактор от АЕЦ "Белене" на площадката на Козлодуй. Това стана ясно от изявление на зам.-министъра на икономиката Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

Договорът за "Южен поток" е внесен в Европейската комисия и има два варианта - или да се разреши достъпът на трети страни до капацитетите на "Южен поток", или този достъп да бъде отказан, поясни Николов.

По думите му ново намаление на цената на природния газ при следващия дългосрочен договор с руската страна можем да искаме само ако имаме готова формула.

Няма забавяне на модернизацията на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй", каза Николов и допълни, че в момента има изградени над девет хиляди мегавата мощности в страната. Потреблението максимум е стигало до седем хиляди мегавата.

Последвайте канала на

550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини