Експерт за ситуацията около коронавируса: Трябва да сме спокойни

  • 10 март 2020 16:52

  • 900
  • 0
Експерт за ситуацията около коронавируса: Трябва да сме спокойни
© Нова телевизия

Извършва се дълбок анализ на една критична ситуация. Предприемат се мерки, за да не затваря цялата държава, както стана в Италия. Когато се спират театри и кина е хубаво да се говори с бизнесите. Трябва да има решение – например изкупуване на билети от страна на държавата за седмици напред. Това заяви в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия PR-експертът Любомир Аламанов. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

"Много рязко се взе решението за спирането на масовите мероприятия. Няма огнище, а изведнъж се каза, че се затварят културните средища. Не е обмислена стъпката. По тази логика трябва да се затвори и градският транспорт. На опашката за връщане за билети също ще има кашляне", коментира още по темата актьорът Николай Станоев.

Театри затварят врати заради коронавируса, в моловете не липсват клиенти

"Решението за затварянето на театрите и кината беше рязко и липсваше диалог. Трябваше да се очаква подобна реакция от страна на артистите", каза Аламанов. 

"Говорим за здравето на хората – логично е да се забраняват събития, но в градовете с коронавирус", разкри актьорът и заяви, че трябва да има разяснителна кампания за меките срещу заразата.

Спират до второ нареждане концерти, конференции, чествания, представяния на филми и книги, откриване на изложби

"Трябва да сме спокойни, криза още няма. Все още никой не е починал, а дотогава решения ще се намират", завърши Любомир Аламанов за паниката около китайския вирус. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
900 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини