Ръководството на КСБ и вицепрезидентът на ЕИБ Лиляна Павлова проведоха работна среща

  • 01 март 2020 13:01

  • 872
  • 1
Ръководството на КСБ и вицепрезидентът на ЕИБ  Лиляна Павлова проведоха работна среща
© Камарата на строителите в България

Ръководството на Камарата на строителите в България (КСБ) и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена проведоха работна среща. Г-жа Павлова бе посрещната в офиса на организацията и приветствана от председателя на Управителния съвет (УС) на КСБ инж. Илиян Терзиев. В срещата от страна на КСБ участваха и инж. Велико Желев, зам.-председател на УС, почетните председатели на Камарата инж. Симеон Пешов и  инж. Светослав Глосов, членовете на ИБ и УС Любомир Пейновски и проф. д.ик.н инж. Николай Михайлов, Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,, изп. директор, инж. Благой Козарев, председател на Контролния съвет.  

По време на срещата вицепрезидентът на ЕИБ Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена запозна присъстващите с дейностите, които банката извършва. Тя отбеляза, че финансовата институция инвестира годишно ресурс от 73 млрд. евро. По думите й ЕИБ предоставя дългосрочно финансиране за развитието на инфраструктурата, като в усилията си за зелена и конкурентна икономика банката подкрепя проекти, включващи енергийна ефективност, интелигентна, достъпна и устойчива мобилност, устойчиво градско развитие, управление на водите и отпадните води. „Финансираме проекти за устойчив транспорт, които са екологични, иновативни и ефикасни, сигурни и безопасни и които осигуряват достъпност и свързаност“, обясни  Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. На въпрос за приоритетите във ВиК сектора тя посочи, че от интерес за банката са проекти за управление на водите и отпадните води, които увеличават сигурния достъп до водни ресурси, предпазват от наводнения, насърчават ефективността на ресурсите. 

Банката подкрепя и проекти, свързани с енергийната ефективност на сгради, изграждане на социални жилища, за интелигентни градове. 

Двете страни определиха срещата като изключително конструктивна и полезна и се договориха контактите да бъдат регулярни, като бяха набелязани и конкретни сфери за бъдещо сътрудничество.

Обсъдиха проекта за новата АМ "Дунав-Егея", вижте каква трябва да бъде тя

Последвайте канала на

Novini.bg
872 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дано има Господ

2020.03.01 | 13:07

1

Още повече се е ошопарило комунистическото чедо.
Захлебват го яко, а и Коронавирусът не го мори.

Добави коментар

Водещи новини