Илияна Йотова гостува в Тутракан на своята победителка от инициативата "Посланик за един ден"

  • 27 февруари 2020 17:47

  • 960
  • 2
Илияна Йотова гостува в Тутракан на своята победителка от инициативата "Посланик за един ден"
© Президентство

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , посети град Тутракан във връзка с инициативата „Посланик за един ден“, организирана за трета поредна година от посолството на Великобритания в България.

Вицепрезидентът подкрепя инициативата от самото й начало и тази година нейна победителка е 15-годишната Никол Георгиева от Тутракан. Учениците и ръководството на Средно училище „Христо Ботев“, в което учи Никол, с голямо вълнение и много въпроси очакваха вицепрезидента. Никол, заедно с две свои съученички, които също са участвали в конкурса, направиха презентация по тазгодишната тема на инициативата – образа на България на международната сцена. Никол сподели впечатленията си от посещението във Виена, организирано от британското посолство в София.

Илияна Йотова ще посети Тутракан

„За трета година провеждаме „Посланик за един ден“, защото тази инициатива изгражда лидерски качества в младите момичета и най-важното – вдъхва им увереност, че могат да реализират мечтите си“, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , пред учениците от осми клас. Сред основните теми на разговора беше значението на качественото образование за успешното развитие на отделната личност и на цялата държава. Вицепрезидентът поздрави екипа на СУ „Христо Ботев“ за високо ниво на образование, което предлагат на своето ученици.

Учениците от Клуб „Млад журналист“ проявиха голям интерес към професионалната реализация на вицепрезидента като журналист. „Това беше най-голямата школа за мен. Истинският журналист е безкомпромисен към истината, категорично и смело отстоява своята позиция“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. „Убедеността ми, че заедно можем да направим много за България, за по-добрия живот на българските граждани, с ясна и дългосрочна визия за развитие“ – така вицепрезидентът отговори на въпроса защо е избрала политиката за свой път на развитие.

Огромните проблеми с обезлюдяването, липсата на перспектива за развитие в малките населени места, големите регионални дисбаланси бяха основни теми на срещите на вицепрезидента и Никол с ръководството на СУ „Христо Ботев“ и началника на РУО – Силистра, както и с кмета на Община Тутракан Димитър Стефанов. „Ниското заплащане и ниският стандарт на живот е причина хората да напускат Община Тутракан. На кметовете на малките общини им е много трудно да задържат кадрите си именно заради дисбалансите в заплащането“, посочи Димитър Стефанов.

В работната програма на вицепрезидента Йотова и Никол бе включено и посещение в Етнографски музей „Дунавски риболов и лодкостроене“ – единствен в страните по поречието на река Дунав, както и в Мемориален комплекс „Военна гробница – 1916“ – най-голямото военно гробище на територията на България от войните за национално обединение. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , положи цветя пред паметника на загиналите в битката за Тутраканската крепост над 8 хиляди български, румънски и немски войници.

Съвместните дейности на вицепрезидента и Никол няма да приключат с края на инициативата.  В есето си, с което успява да спечели интереса на Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, Никол посочва, че би популяризирала България чрез нейното билково и цветно многообразие и би поканила чуждестранните гости на провеждания на Еньовден Фестивал на билките в село Младен, Севлиевско. Вицепрезидентът и осмокласничката планират да отидат заедно на фестивала и да поканят представители на дипломатическия корпус в България.

Вицепрезидентът откри изложбата „Швейцарска следа в българската история“

Освен Никол, още 17 момичета работят с дами посланици в България. Заключителното събитие ще събере всички участници и приятели на „Посланик за един ден“ на 5 март в София. Вицепрезидентът Йотова ще посрещне в сградата на президентската институция всички победителки, на които ще връчи специални сертификати, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
960 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.02.27 | 23:06

2

Селянка

2020.02.27 | 18:26

1

Bre mnogo gosti mnogo narod e otishal da posreshtne IDIOTOVA!

Na megdana v Tutrakan igla da pusnesh niama kade da padne!

Ashkulsun, cerveni mekereta!

Добави коментар

Водещи новини