Йотова обсъди в Калофер инициатива за постоянна експозиция в украинското село Задунаевка, посветена на Ботев

  • 20 февруари 2020 13:52

  • 398
  • 4
Йотова обсъди в Калофер инициатива за постоянна експозиция в украинското село Задунаевка, посветена на Ботев
© Прессекретариат на държавния глава

Работна среща, на която беше обсъдена инициатива за постоянна експозиция, посветена на Христо Ботев, в украинското село Задунаевка, проведе в Калофер вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , с кмета на града Румен Стоянов.

Необходимостта от по-тесни и активни контакти с българската общност в Задунаевка беше във фокуса на разговорите, в които участваха и директорът на Националния музей „Христо Ботев“ Ася Николова, Таня Маринова – директор на СУ „Христо Ботев“, и общественици.

„Искаме със съвместните действия на всички институции да изпълним обещанието, давано през годините, на българската общност в Задунаевка. Искаме да запълним със съдържание къщата, в която за кратко е живял Христо Ботев. Да я превърнем в духовен притегателен център за българската общност от бесарабската част на Украйна, за да съхраним тяхното самосъзнание“, посочи вицепрезидентът.

Общо бе мнението на участниците в срещата, че липсата на координация и административните пречки не са оправдание и са необходими активни действия за реализирането на проекта.

Екипът на Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , поддържа постоянен контакт с българската общност в Украйна, при която отиде преди две години. Нашите сънародници там заявяват силното си желание за по-тясно и активно общуване с България, която определят като райско място и блян.

Илияна Йотова посрещна в президентството ученици от село Драгиново

Националният музей „Христо Ботев“ е готов да предостави на Задунаевка документална фотоизложба за живота и делото на поета и революционер. Директорът на СУ „Христо Ботев“ предложи обмяната на добри практики с едноименното училище в Задунаевка. Обсъдено бе и организирането на конкурси, посветени на Ботев, за учениците от Калофер и бесарабското село.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
398 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.02.20 | 16:41

4

Илиано,да ти дам някой лев да идеш на фризьор,като чума си У главата

2020.02.20 | 15:15

3

Червена измислена грозо..я.

Каква кауза и аудитория! Хахааа

2020.02.20 | 14:53

2

Чехльо и БСП, никога не ще видят власт, ако не са го разбрали значи, не живеят в реалност.

Катюша

2020.02.20 | 14:13

1

ИДИОТОВА ДА ПОПИТА КАУНЯ, защо Левски, не си назначи една корвета, на две заплати от комитетските пари, за да я плющи по време на работа. Ето това е разликата между Апостола и Кауня!!

Добави коментар

Водещи новини