Валентин Захариев: Някои хора нарочно искат да фалирам

  • 01 април 2012 17:12

  • 3226
  • 10
Валентин Захариев: Някои хора нарочно искат да фалирам
© Булфото

Не съм лъжец. Не съм излъгал, че ще дам заплати до дни, а казах, че ще се направи всичко възможно да се изплатят възнагражденията на работниците.

Това каза в интервю за БТВ Валентин Захариев, шеф на ОЦК - Кърджали.

Захариев коментира и темата с "Горубсо" - Мадан. Той заяви, че работата му не е била да се занимава с каските и ботушите на миньорите от "Горубсо". Валентин Захариев призна, че многократно е бил мислил да обяви "Горубсо" в несъстоятелност, но после се е разубеждавал, защото е щял да остави един цял регион без работа.

По думите му, миньорите от "Горубсо" преувеличават за това за колко време са им неизплатени заплатите. Той съобщи, че и в Кърджали също са закъснели с изплащането на заплатите не повече от 3 месеца.

Според Валентин Захариев, вторият човек в "Мултигруп" нарочно е искал да направи така, че той да фалира. Според него, този човек е свързан с ДПС и той е този, който е дал скандалният хонорар на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3226 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
?

2012.04.02 | 10:03

10
Незнам дали е така,но като гледам.... и така маи не е
Бичето

2012.04.02 | 10:03

9
На некадърните,корумпираните и мързеливите богаташи от 22 години все някой друг им е виновен и все някой крои планове да ги съсипе и не искат да проумеят, че ако не вървят нещата вината за това е във тях самите ! Лошото е, че за разлика от всички останали предприемачи по останалата част от света нашите не умеят да работят ефективно,прозрачно,честно,да подбират подходящи и кадърни хора ( които да са компетентни и да не са връзкарчета ) заедно със които да постигнат финансови успехи и да завладеят не един и два пазара !
4i4o go6o

2012.04.02 | 10:03

8
Гледах не едно и две ТВ интервюта със Валентин Захариев и ми направи крайно лошо впечатление на някой на който явно из основи не му е ясно как функционира световният бизнес !
Критикарски

2012.04.02 | 10:03

7
Много ми е интересно със кой акъл Захариев е накупил няколко банкрутирали предприятие от чието управление вече и на всички им стана ясно че той и минимално понятие си няма как се управляват ( така че да не ги съсипва и източва а да ги разработи и ако не възможно да ги превърне във печеливши то поне да не трупа непрестанно дългове към кого ли не ) И на всичкото отгоре вместо да си признае че явно грешно си е направил сметката и да намери някакъв начин поне заплатите на работниците си да осигури ( дори ако е нужно да продаде от имотите които безразсъдно е накупил и които му носят загуби си измисля тайни и явни опити да бъде съсипан и/или да го осъдят и затворят ( което отдавна трябваше да се случи ) България е единствената страна на планетата в която предприемачите нямат абсолютно никаква вина за това че бизнесите им не се развиват и постоянно са на една крачка от фалита ! Винаги някой друг им е виновен ( световната икономическа криза, некадърните, крадливи и мързеливи служители и работници , Държавната администрация , политическите партии , нелоялната конкуренция от останалите компании в страната или на конкурентните фирми от чужбина , цените на енергоносителите и на суровините и т. н. да им се чудиш на чужденците как успяват да си управляват компаниите че ида ги модернизират периодично да плащат в пъти по-високи заплати да не замърсяват околната среда и т. н.
Шестото Чувство

2012.04.02 | 10:03

6
Е как да могат родните бизнесмени да работят като предприемачите примерно от ЕС или САЩ ,Япония и т.н. като повечето от тях са канцеларски флегми на които късмета им се усмихнал някога назад през годините ( последните 22 ако трябва да съм по-точен) относително лесно да спечелят къде честно къде нечестно ( най-често в 99,99% от случаите ) и се ориентират към бизнеси от които абсолютно нищо не разбират , ( в много от случаите наличните пари не стигат за нищо друго освен да купиш някое фалирало предприятие оборудвано със машини по технология от преди 25 или 45 години и от което предприятие кадърните служители и работници са избягали още по времето когато то е било още държавно ( в първите години на демокрацията и няма начин да се върнат поне не и за смешните заплати които новият собственик е решил че заслужават и които не е в състояние всеки месец да осигурява и плаща без забавяне ( за осигуровките да не говорим ) и ако към тая цялата идилия прибавим че в ръководството са назначени роднини на собственика и/или на някой политик ( с цел да го предразположиш да удря по едно рамо така че да се избягват проверки примерно от НАП или Охрана на труда и други служби или пък не дай си боже да стане някоя производствена авария със или без пострадали да се потулят нещата и да се избегне затваряне на фирмата и/или влизане във затвора на собственика и/или на мениджъра ). И ако към всичко до тук прибавим и явното нежелание на Държавата да въведе елементарни правила и всеки ден да контролира те да се спазват от всички ( и да не се заобикалят както сега се прави масово ) вече е ясно защо не се получават нещата !
Тъй де...

2012.04.02 | 00:07

1
Ако нещата бяха потръгнали,мениджмънтът е много добър,ако не, Захариев е виновен.Според мен,тези които се правят на специалисти са виновни.
бобо

2012.04.02 | 10:03

5
Във неговата компания той си избира и назначава служителите и работниците , той решава по каква технология и със стари или нови машини да реализира производството ( в случая добива на метали чрез минен добив ) Той сам ( или заедно със борда на директорите или мениджърите решават колко да са заплатите ! Да има или да няма бонуси и т. н. И ако нещата не вървят само той и хората които той си е назначил със своите умения и познания да компенсират неговото незнание са виновни за това .
Чефо

2012.04.02 | 10:02

4
Лошото е че всичко което се случва покрай тоя Захариев не е частен случай, а е нещо обичайно за българският частен бизнес ! За съжаление и други работници и служители ще изживеят неприятните последици от крайно некадърното управление на не една или две български частни компании ( и по-лошото е че смесените фирми както и тези които са част от световни компании работещи във България възприеха българските стандарти за управление на частният бизнес !
Джиджо

2012.04.02 | 10:02

3
Много ми е интересно на тоя Валентин Захариев кой ще вземе да му подлива вода ! Тоя явно ни има за кръгли идиоти що се опитва да ни пробутва опашатите си лъжи . И продажните ни журналисти вместо да го прегазят като цунами японско крайбрежие му се връзват на лъжите като на всички е ясно че е поредният смекер хванат в крачка .
Гражданчето

2012.04.02 | 10:02

2
Тоя само като гледам освен лъжи друго не може да излиза от устата му . Би съчинил и теория че извънземните са виновни за всичко само и само да не е той виновен и лошото е че журналята ще му помогнат да се отърве леко вместо да го прегазят както правят примерно в Америка например .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини