Обсъдиха проекта за новата АМ "Дунав-Егея", вижте каква трябва да бъде тя

  • 11 февруари 2020 11:53

  • 1048
  • 0
Обсъдиха проекта за новата АМ "Дунав-Егея", вижте каква трябва да бъде тя
©

Проектът за новата автомагистрала „Дунав-Егея“ бе основна точка в обсъжданията на официална среща, проведена в Люксембург на 10.02.2020 г., между вицепрезидента и член на Управителния съвет на Европейската инвестиционна банка Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, управителя на Лардж Инфрастръкчър Проджектс Румен Марков и президента на Атлантическия клуб в България Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и.

На срещата присъстваха и експерти от Европейската инвестиционна банка, с които бяха обсъдени конкретни въпроси по финансирането на големия инфраструктурен проект. 

АМ „Дунав-Егея“ ще бъде част от основната трансевропейска транспортна мрежа (ТЕН-Т)  в България, в съответствие с Регламент на ЕС 1315/2013 и ще свързва два ТЕН-Т коридора -  „Рейн-Дунав“ и  „Ориент/Източно Средиземноморие“. Основното ѝ предназначение е да поведе тразнитния автомобилен поток на товари и пътници по нова, модерна инфраструктура от Европа към страните от Близкия изток.

Лардж Инфрастръкчър Проджектс са направили предложение за създаването на нов Егейско-Балтийски ТЕН-Т коридор, част от който ще е АМ „Дунав-Егея“.

В България магистралата ще започва при Дунав мост, Русе, ще преминава в посока север-юг през Прохода на републиката и ще завършва на Егейско море в Гърция.

 

Гърция отложи увеличението на пътните такси

 

АМ „Дунав-Егея“ ще  осигури най-високото ниво на транспортно обслужване между регионите в Централна България и ще гарантира сериозен ръст в развитието на икономиката на България.

Novini.bg
1048 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини