Богдан Милчев: Изпитът на кандидат-шофьорите ще ни покаже нужно ли е повече обучение

Към Института се обърнаха стотици инструктори от цялата страна, които считат, че това, което се взема като решение, не ги устройва и че те нямат представителство. Те не одобряват тези, които се договарят с правителството от тяхно име, и считат, че са подведени много сериозно от тази работна група, която им предлага увеличаване на часовете и затягане на контрола. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на Института за пътна безопасност Богдан Милчев.

Тези инструктори са горди хора, но са страшно много контролирани и ги е страх, че когато се заявят, че не са съгласни с договореното между представляващите ги и управляващите, им тръгват ударни проверки. Много автоинструктори са заплашвани да не идват на днешния протест.

Протестиращи автоинструктори блокираха центъра на София

Днес се разбрахме, че ще се създаде работна група, в която ще влязат представители на целия бранш и ще се разбработи цялостна концепция, която ще тръгне до обратния ред. Министърът реши, че ще пренесе контрола върху изпитвачите. Първо трябва да уточним какъв ще бъде изпитът, а след това ще уточним на какво ще учим кандидат-шофьорите. Изпитът ще ни покаже нужно ли е повече обучение или не ни е нужно, заяви Милчев.

Днес се взе решение, че частна фирма няма да контролира обучението, което е много важно. Така ще се пресече възможността за корупционна схема в случая, добави той.

Отменят наредбата, изкарала автоинструкторите на протест

 

Коментари

  1. 2020.01.15 | 05:38

    Научи български

  2. 2020.01.14 | 19:49

    Bogdan milcev ili po izvesten katom Bogdan taksito I bog ne moje da stane shofior sled 31 casa kormuvane eto za tova bogdane shte se izbivat horata na patiat a vie shte sin dremete.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет