Отменят наредбата, изкарала автоинструкторите на протест

  • 14 януари 2020 16:48

  • 749
  • 0
Отменят наредбата, изкарала автоинструкторите на протест
© Булфото

Отменя се спорната наредба, която предвиждаше увеличение на часовете по кормуване и въвеждането на джипиес контрол в автомобилите. Това стана след среща между протестиращите днес автоинструктори и министрите на транспорта и образованието Росен Желязков и Красимир Вълчев, докато в София течеше демонстранция на инструкторите.

По време на разговорите е договорено също да се създаде нова работна група, която да бъде оглавена от председателя на Държавната агенция по пътна безопасност Малина Крумова.

Протестиращи автоинструктори блокираха центъра на София

"Тази група ще има разширени задачи, които са свързани с това да се уточни какъв трябва да е изпитът, какво трябва да е обучението, какви да са необходимите мерки – много по-широко, извън провеждането на обучението и контрола върху обучението. Да работим и в контекста на новото законодателство, което предстои да се подготвя във връзка с решението на Министерски съвет за нов Закон за движение по пътищата", обясни Крумова, цитирана от БНР.

Директорът на "Автомобилна администрация" Бойко Рановски допълни: "Когато работната група излезе със съответните предложения, и те се приемат и няма разнобой в бранша, и се приемат консенсусно, тогава ще започнат промени в нормативната база".

Автоинструктори излизат на протест в София

Последвайте канала на

Novini.bg
749 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини