Протестиращи автоинструктори блокираха центъра на София

  • 14 януари 2020 12:42

  • 1920
  • 6
© Novini.bg

Стотици автоинструктори излязоха на протест в центъра на София днес по обяд, предаде репортер на Novini.bg. Заради протеста движението по булевард "Цар Освободител" е затворено. 

Основното им е искане да бъде отменена наредбата, която въвежда нова система за контрол на обучението водачите и увеличава броя на часовете за подготовка. Те са и против контрола със селфи снимки в обучителните коли.

Според протестиращите с наредбата се вмъкват предпоставки за корупция в обучението.

Автоинструктори излизат на протест в София

Сред исканията им е и промяна на условията на работа – като например липсваща маркировка, неправилно поставени пътни знаци, които само затрудняват кандидат-шофьорите.

Протестът е организиран от Националния автоинструкторски съюз, Българския автоинструкторски съюз и Съюза на българските автомобилисти. "Основната цел на протеста е да покажем, че не само две браншови организации изказват мнението на бранша. Ние сме против тези селфита и GPS проследяващи системи, които като иновации са неадекватни за приложение, тъй като нашите клиенти са доста разнообразни, в различни възрастови групи и реално можем да имаме клиент, който да е без мобилен телефон или с много стар модел. Тогава няма как да си направим селфи. А тази GPS система е абсолютно безсмислено да се наложи на целия бранш. Това е една много добра система за фирми с голям брой автомобили, за да могат вътрешно да си контролират служителите, но не мисля, че е адекватно решение за целия бранш", заяви пред камерата на Novini.bg автоинструкторът Цветомир Цветков. По думите му и в момента наредбата не ограничава кандидат-шофьорите да вземат допълнителни часове за обучение.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1920 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Българка

2020.01.14 | 15:39

6

Протестират защото ще им врътнат кранчето! Книжката не кара колата,а практиката. Какво ми се правят на интересни?! Аман от дерибеи които произвеждат самоубийци!

2020.01.14 | 14:10

5

Всички инструктори ще увиснат без работа,стига да дерат сиромащията.Направете го като в Англия.

2020.01.14 | 14:09

4

В Англия който има стаж 5 г може да обучава всеки начинаещ.Слага буквата У отзад и отпред.На компютъра учи знаци маркировка и когато е готов плаща и се евява.

В, категория

2020.01.14 | 13:29

3

Еми Картела , по трудно ще може да щави Клиентите .

2020.01.14 | 13:22

2

za kakvo protestirat tocno prestapnicite koito sas malkoto si casove ne ubocavat horata I ivzemat samo parite za da se izbivat.

Народът обича СДС, затова протестира,

2020.01.14 | 13:03

1

но е добре пак да мобилизират цялата полиция да пази властта от народната обич, за всеки случай.

Добави коментар

Водещи новини