Екипажът на фрегатата „Верни” показа високо ниво на подготовка във военноморско учение с международно участие

  • 20 ноември 2019 16:51

  • 295
  • 0
Екипажът на фрегатата „Верни” показа високо ниво на подготовка във военноморско учение с международно участие
© Булфото (архив)

Националното военноморско учение на ВМС на Турция с международно участие „Dogu Akdeniz -2019” завърши днес, 20 ноември 2019 г. В него участва фрегатата „Верни“ от състава на българските ВМС, заедно с над 50 военни платформи (кораби, подводници, самолети и вертолети) от 8 различни държави – България, Гърция, Италия, Испания, Канада, Пакистан, Румъния и домакина на учението Турция.

Двете постоянни групи на НАТО в Средиземно море - SNMG 2 и SNMCMG 2, също се включиха в учението с пълния си състав, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

По време на учението бяха изпълнени задачи от пълния спектър на бойните действия като: осигуряване на видовете отбрана на съединение надводни кораби по време на прехода на море и в назначен район; артилерийски стрелби по въздушна, морска и брегова цел; отбрана от въздушен противник; придвижване на група кораби през миниран район; противоминни и противоподводни действия, тактическо маневриране и др.

Стажант-полицаи от Пазарджик проведоха практическо занятие

За пореден път екипажът на фрегатата „Верни” показа своето високо ниво на подготовка. Големият брой участващи сили, състоящи се от надводни кораби, подводници и авиация, разнообразието от упражнения, сериали и тактически действия допринесоха за повишаването на натренираността и професионалната подготовка на екипажа и за утвърждаване авторитета на българските Военноморски сили в международна среда.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини