Стажант-полицаи от Пазарджик проведоха практическо занятие

  • 19 ноември 2019 17:19

  • 429
  • 2
Стажант-полицаи от Пазарджик проведоха практическо занятие
© МВР

Практическо занятие се проведе в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.

Основната цел на занятието бе повишаване на качеството на практическото обучение на стажант-жандармеристите, чрез създаване на условия, близки до реалните. В ролята на обучители влязоха служители от Дирекция "Жандармерия" в столицата и Зоналното жандармерийско управление в Пловдив - с богат практически опит и работа по охрана на масови мероприятия, опазване на обществения ред и задържане на опасни извършители на престъпления. Занятието се проведе с помощта на специализирана техника – микробуси за борба с безредиците и задържане на лица, както и водометна машина.

Министър Маринов ще ръководи Националния щаб в рамките на Национално пълномащабно учение "Защита 2019 г."

Новоназначените стажанти преминаха през основните етапи за изграждане на базови практически знания и умения, разиграха реална ситуация с опит да бъде пробит полицейски кордон. Демонстрирани бяха техники за придвижване самостоятелно или с помощта на транспортни средства по време на охрана на масови мероприятия. След приключване на занятието инструкторите, заедно с преподавателите от секция «Обща полицейска подготовка» и стажантите, отчетоха полезността от подобни практически занятия, бяха споделени и идеи за бъдещо ползотворно сътрудничество между ЦСПП и Дирекция "Жандармерия", съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
429 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
kik

2019.11.20 | 06:32

2

Trenirovki ala-bala. Da otidat da nateupat malko opit v Garciq v krieneto zad aglite na sgradite i v qdeneto na kamani i sopi.

Европа

2019.11.19 | 18:09

1

Тренират срещу масови безредици, значи Борисов си знае хала.

Добави коментар

Водещи новини