Командващият на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров по повод международното учение „Naples Blueprint“: „Заедно сме по-силни“

„Силата на НАТО е в това, че независимо от нашите различия, винаги може да се обединим в името на една основна цел – да се защитим и да осигурим безопасността на гражданите. Единни, ние представляваме половината от световната и икономическа мощ и сме по силни и по-сигурни“. Това каза днес, 22 октомври, командващият на Съюзното съвместно командване на силите на НАТО адмирал Джеймс Фого по време на провеждащото се в България международно учение „Naples Blueprint”, съобщиха от пресцентъра на МО.

Учението „Naples Blueprint” е планирано и се ръководи от Съюзното съвместно командване на силите на НАТО и се провежда на територията на България и Румъния в периода 21-24 октомври. В него участват висши генерали и офицери от командните структури на НАТО в Европа на оперативно и тактическо ниво, командването и офицери от Съвместното командване на силите в България и Съвместното командване на силите в Румъния, както и командирът на Щабния елемент за интегриране на силите на НАТО.

„Единството ни с НАТО ни прави по-силни и гарантира сигурността на страната. Съюзниците от НАТО продължават да изпълняват поетите ангажименти, както и планирането и провеждането на съвместни учения, което повишава нашите способности. Заедно сме по-силни“, посочи командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров по време на международното учение.

„Naples Blueprint” демонстрира единството и солидарността между съюзниците в усилията им за изграждането на модерно възпиране и колективна отбрана. В хода на учението се отработват въпроси, свързани с оперативното планиране и националните отбранителни способности, синхронизирането на процедурите за планиране, управление и провеждане на съвместни операции в отговор на криза.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет