В Бургас увеличават камерите

  • 19 ноември 2019 11:27

  • 213
  • 0
В Бургас увеличават камерите
© Община Бургас

"Продължаваме да увеличаваме системата за видеонаблюдение в кварталите и комплексите. След монтирането на 67 камери в "Меден рудник", сега монтираме 30 камери в квартал "Победа". Целта е подобряване сигурността на жителите и намаляване на битовата престъпност", съобщи кметът на Бургас във фейсбук Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден.

"Стартираме по ул. "Хан Кубрат", пред районното полицейско управление, продължаваме към ОУ "Христо Ботев" и улиците "Резвая"/"Осогово", "Мургаш"/"Велека", "Резвая"/"Хилендар".

Димитър Николов печели на първи тур в Бургас

Камерите в квартала ще бъдат свързани помежду си с общ софтуер, за да предават в реално време информация към градския Център за управление на трафика, който координира получените сигнали и при необходимост ги изпраща на компетентните органи. Устройствата имат застраховка против вандализъм и гаранционна поддръжка на свързаността и софтуера за 60 месеца.

Видеонаблюдението в "Победа" ще помогне за по-добро взаимодействие на службите за сигурност и ще скъси времето за реакция. Камерите са превантивна мярка срещу посегателства към личността и собствеността, пътно-транспортни произшествия, помагат за идентифициране на издирвани хора и автомобили.

С днешна дата сме обезпечили видеонаблюдението на Бургас с 950 камери, като планирам броят им да бъде удвоен през следващите 4 години", информира Николов в социалната мрежа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини