Магистрати, не пускайте политиката под тогите си!

  • 14 ноември 2019 16:57

  • 3578
  • 0
Магистрати, не пускайте политиката под тогите си!
© Колаж: Александър Томов

Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във бе преизбран след близо 5 часово заседание на ВСС по категоричен и неоспорим от законова гледна точка начин – при напълно спазена процедура. 20 от магистратите във ВСС отново дадоха доверието си за него, а 4-ма не, т.е. прегласуването повтори първоначалните резултати от процедурата. Така на практика неподписването на указа за назначението на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във от страна на президента се оказа едно много напразно усилие на нелюбовта.

Заседанието, което продължи часове наред, бе  неразбираемо за повечето простосмъртните българи, които всъщност плащат от джоба си веднъж, заплатите на висшите магистрати, които са бая височки за родните стандарти. Втори път и за обществената телевизия, която директно излъчваше на моменти напълно безсмислените слова на някои от хората с тоги.

Нямам никаква представа защо тези хора, както и избраният от някои за държавен глава, не ценят фактора време, щом мъдрите са казали, че времето е пари! Така например за мен е неприемливо и неразбираемо един висш магистрат да се изказва близо 20 пъти без да става ясно какво точно иска да каже. Нещо като в приказката на Мирчо Кришан наживо, в която до откат се повтаряше по повод и без повод: „ краставицата има 99% вода”. Е, и ?!

Иван Гешев: Политическият натиск е видим

След всичката логорея, която се изля днес във ВСС, разбрах, че на някои магистрати там хич не им пука за оценката на хората, на които уж те са призвани за служат. Защото, макар и висши, те са държавни служители. По-скоро поне за 2-ма от тях е вероятно да служат на партийни директиви, тъй като самите те са показвали ясно пристрастие към „Да, България”. Това пък е партията, която нескрито организира протести срещу избора на новия главен прокурор.

Лидерът на тази партийна формация е бившият правосъден министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.  Той можеше да направи повече за реформите в държавното обвинение, но докато беше министър, явно не му се правеха промени с агресивни протести на иначе остарялата форма на това звено в правораздавателната система.

Впрочем любопитно е, НПО-то „Правосъдие за всеки” и всякакви други такива организации, сайтове и прочее, които участват в тези политически протести, дали могат да отговорят на съвсем простички въпроси:

Редно ли е председателят на ВКС да прави политически изказвания?

А доколко е морално съдийка, чийто съпруг е бил кадър на „Да, България” да говори за зависимости и да ни досажда с обстоятелствените си неразбираеми тези, с извинение?

Съжалявам, ама това не ми прилича на „независима съдебна система”! А само ме подсеща за това, че „Крадецът вика: дръжте крадеца”.  

Днес Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във бе избран за Главен прокурор със смазващо мнозинство. И процедурата предвижда президентът да не шикалкави повече с неясни мотиви, както написа неотдавна един колега от типа „хич да не е, ама пак е нещо”, а да подпише назначението му. Защото „нещото” е политическо и е редно то да няма място в съдебната зала и под тогата на магистрата. Както е известно, когато общественото мнение влезе в съдебната зала, правото излиза от там.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
3578 0

Водещи новини