В Студентски град - 51 общежития и 191 нощни заведения

  • 21 март 2012 18:05

  • 4120
  • 6
В Студентски град - 51 общежития и 191 нощни заведения
© Булфото

В Студентски град има общо 51 общежития и 191 заведение с нощен режим на работа или на едно общежитие се падат по 4-ри заведения. Това стана ясно от по време на заседанието на парламентарната комисия по образование.

На заседанието бе министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко. Не дойдоха обаче министрите Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев.

Справка на МВР показва, че през 2008 година в Студентски град е имало 31 ресторанта, 96 кафета, 11 дискотеки, 9 нощни клуба, 6 стрийт бара и 30 новопостроени блока. За сравнение, през 2012 година дискотеките и нощните клубове са 22, има 33 ресторанта, 3 казина и четири стрийт бара. На 80 жилищни сгради се падат 62 увеселителни заведения.

Образователният министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко повтори казаното от него преди дни, че Студентски град няма, а район в София, в който са струпани общежития. По думите му, темата Студентски град е заприличала на археологически разкопки, а Студентският град е изчезнал с реституцията. Той изрази убеденост, че ще има нов Студентски град, нов студентски кампус, вътре в който всеки университет ще има своето място и всички студенти ще бъдат унифицирани.

Просветният министър заяви, че подкрепя идеята за изграждането на нов студентски град да се търсят парите от оперативните програми, като има и предложение за отделна програма образование и наука.

На друго мнение е главният архитект на столицата Петър Диков. Според него, Студентски град има бъдеще, независимо от пораженията, нанесени през последните 20 години.

По думите му, илюзия има и тя се изразява в изграждането на нов студентски град. Диков каза, че изграждането на такъв кампус ще струва 2 млрд. евро - 1 млрд. евро за над земята и другият за под земята. Главният архитект поясни, че това, което реално може да се направи в момента, е да се продължи работата по подробния устройствен план на града, като се пресеят частните интереси.

Второ нещо, което трябва да се направи, е да се задължат ректорите да извадят от тяхната собственост всичко, което не е свързано с образованието.

Тук той даде пример със Зимния дворец, който, по думите му, е чалга клуб с 5-6 заведения, които държавата е дала под наем. „Ако държавата излезе от чалга бизнеса и си върне собствеността, проблемът е решен наполовина", заяви Диков.

Той допълни, че трябва да се продължи с цялостното благоустрояване на Студентски град - подобряване условията за спорт, паркиране и чистотата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4120 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Кучето

2012.04.15 | 21:18

6
Абе как лъжат за броя на заведенията мамицата им....дискотеките са 6-7, 10-тина кръчми, 4-5 бара по-така и другото са си обикновени кафета.....Те ако слагат магазините и сергийте на пазара срещу Зимния дворец пак не са 191 на брой..... Друг е въпроса, че на мутрите им се ебат студентки и с времето се е превърнал района в сбирка на престъпници, редом до студенти...
Цеца

2012.03.22 | 07:09

5
Присъствието в заведенията не е задължително.Който е отишъл да учи едва ли ще са му пречка.То изкушения много по тази земя и трябва да лишиш в името на нещо.Май че на калпавия моряк,вълните му пречат.А до 1- думата съвсем не е сгрешена.
прост

2012.03.22 | 06:29

4
Какъв е тоя стрийт бар? Да не би да иамте в предвид стрийп бар -демек със стриптизьорки? Тук журналягите мръсни една дума не знаят правилно и само правят грешки, щото и те като са били студенти са пили яли и веселили и не са ходили на лекции... ае у лево
Джорето

2012.03.22 | 03:38

3
1-вия,стрийт барове има,недей да плюваш щото ти не знаеш в случая,а за журналята си прав...
sikelo

2012.03.22 | 01:00

2
Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 8-ми април 2012! След регистрацията ще получите имейл на български език с кратки съвети! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Всеки месец, като заплата! Лесно е, става за минута! Нужно е да си потвърдите регистрацията.. Успех! Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=fbaa0cc0
dsadasd

2012.03.21 | 21:00

1
A wmesto da zatworqt sichki zavedenia tam te she prawat now studentski grad.Qwno pak nqkoi si e platil na darjavicata da ne gi pipat mutrite :)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини