Лютви Местан предлага да се изгради нов Студентски град

  • 21 март 2012 17:12

  • 825
  • 2
Лютви Местан предлага да се изгради нов Студентски град
©

Депутатът от ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в предложи изграждането на чисто нов Студентски град в София. На заседание на парламентарната образователна комисия той допълни, че пари за кампуса могат да бъдат спечелени чрез някоя от оперативните програми на ЕС, тъй като в момента в бюджета на страната липсват такива.

„Колкото и да е нереалистично и радикално това предложение, нека да не го отхвърляме”, призова Местан.

Главният архитект на София Петър Диков дори назова точната сума за изграждането на нов Студентски град – 2 млрд. евро. Според него реализирането на тази идея е илюзия. Диков предложи районът да се развие, тъй като в него има бъдеще, независимо от „пораженията, които са му нанесени през последните 20 години”.

Темата „Студентски град” и какво се случва в него беше повдигната отново в края на миналия месец, след като 19-годишно момче беше убито в общежитие след пиянско сбиване. Първите решения след фаталния инцидент бяха да се въведе по-затегнат пропускателен режим. От 5 април няма да се допускат гости в сградите след 22 ч.

Образователният министър Сергей Игнатов също призна за сериозните проблеми в кампуса. „Време е да се разделим с една илюзия, че има Студентски град, такъв град няма”, заяви Игнатов.

Последвайте канала на

825 2

Коментари 2

Добави коментар
Шишо Бакшишо

2012.03.21 | 21:00

2
А на бас че пак турска фирма ще строи новият студентски град за 2 милиарда евро
...

2012.03.21 | 20:28

1
С тия пари или могат да го оправят и да стане по-добре и с не толкова пари похарчени само за това ..или да създадат трайни места за работа ... чудят се де да прахосват и без това пари

Добави коментар

Водещи новини