Президентът: Конкурентните нации насърчават масовия спорт и се грижат за физическото и психическото здраве на гражданите

  • 17 октомври 2019 11:14

  • 445
  • 8
Президентът: Конкурентните нации насърчават масовия спорт и се грижат за физическото и психическото здраве на гражданите
© Булфото (архив)

От развитието на масовия спорт и патриотичното възпитание зависи дали България ще бъде конкурентоспособна нация в бъдеще. Това включва както демографията, здравословния начин на живот, образованието, така и високите технологии и науката в нашата страна.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на при откриването на конференция „Спортът, децата и бъдещето“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Кръглата маса се организира от обществения съвет „Физическо възпитание и спорт“ към президента и е под егидата на държавния глава.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на призова за развитието на масовия спорт у нас и то от най-ранна детска възраст. Според президента именно масовият спорт изгражда умения и дух, необходими за предизвикателствата на съвременното ежедневие. Бъдещето принадлежи на онези далновидни и активни нации, които не само развиват иновации и високи технологии, но и се грижат за физическото и психическото здраве на гражданите си, заяви президентът. По думите му, животът се превръща в „задъхано състезание“ с растящ стрес, за което са необходими воля, характер, устойчивост, дисциплина, но и чувството за колективен дух. Необходимо е патриотично възпитание и любов към националния химн, флаг и родината, а това върви заедно и със спорта, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Президентът посочи, че конференцията цели да бъдат посочени ефективни начини за подобряване на здравния и психическия статус на младите българи, как да се избегнат вредните фактори и да се подобрят условията за развитието на масовия спорт. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отбеляза и ролята на семейството, училището, институциите в тези процеси. „Сега, в ежедневието ни, може да се сблъскваме с много проблеми, но се надявам, че те ще отшумят заедно с хората, които ги създават и консумират със користни цели“, заяви президентът и открои значението на дебата за бъдещето на младите хора и тяхното здраве.

В конференцията, която се провежда в Националната спортна академия, участват експерти в областта на медицината, психологията, педагогиката, физическото възпитание, спортни дейци, преподаватели, студенти.

В рамките на форума лекторите представят информация за здравния статус и физическата дееспособност на младежите у нас. Ще бъдат обсъдени начините за стимулиране на физическата активност, както и противодействието на агресията в училище, на зависимостите и обездвижването сред децата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
445 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2019.10.17 | 15:38

8

Цървулан

Пепчо

2019.10.17 | 14:24

7

ЧОВЕКА С ГЛАВОЛОМНО ПАДНАЛИЯ РЕЙТИНГ. КОЙ ВЕЧЕ ВЯРВА НА ТОЯ ДВУЛИЧЕН ШАПКАР.
То с просто око е видно, че човекът си има сериозни психически отклонения, някои с такива проблеми се мислят за Наполеон, други за Александър Македонски... Много от тях са интелигентни по природа и успяват да заблудят успешно, както въпросният Румен Радев в и дори да се "издигнат" до постове в държавата, в институции и т.н. Има примери за много подобни психопати в историята.Невероятен простак.Е, тоя, вече става смешен. бедния червен цървул. Ако се впечатляваме така на брътвежите на всеки психясал социопат като Радев до къде ще я докараме?

Иво

2019.10.17 | 14:23

6

Радев е национален предател ,особено опасен за националната сигурност .Най -добре е от Баку ,след срещата си там с руските офицери,които му дърпат конците,да излети към Москва и повече нито да го чуваме ,нито да го виждаме !!!! Иначе рано или късно ще търка наровете на български затвор

Любчо

2019.10.17 | 14:22

5

Семейство излагация. Деса Простакеса всеки ден се излага.
Какво да се прави. няма накъде......
https://www.youtube.com/watch?v=W-rESgJB3Sc
https://www.youtube.com/watch?v=bceH3oEAgrY
Колко пъти се издъни, не ви е работа. А, как са приклекнали на Путин, а той милия се издигнал на пръсти, а,а,а.
Голям двуличник Отиде в Полша подписа документ, че Русия е враг номер 1 и е засанкциите. Върна се тук и излъга простия народ, че е за Русия и против санкциите. Само, че го разкриха и вече рейтинга ми главоломно падна. А,за САЩ, какво да кажа. Пак излъга. Учил, ха, ха. Който иска да намери в Google документите, ще види, че е пратен там с пари на държавата, като наблюдател. Едно е да учиш, друго е да наблюдаващ. Е, хората имат освен госпожа лъжа и господин лъжец. Но лошото е, че веднъж излъга хората на изборите, ама втори път няма да има. О за Грипените забравих. Какво по лобистко от това, когато беше служебния кабинет на тъмно взе, еднолично решение, за тези самолети. Нареди на Герджиков да действа. Жалко, че времето не стигна и сега ......, като съвсем прозрачно избраха Ф16. Така, е. Вечно се проваля и за това, вече никой няма доверие в него. Поздрави на Решетников и Нинова

Petyr

2019.10.17 | 14:22

4

Руския шпионин Румен Тъпото е отсвирен отвсякъде .Няма кой да му слуша глупостите освен Деса Простакеса....засега.
ВИНАГИ ЗАЩИТАВА ПОЗИЦИИТЕ НА БСП. НИТО ВЕДНЪЖ НЕ ЗАСТАНА ПРОТИВ ТЯХ И НОН СТОП ЗАСТАВА ЗАД НИНОВА И СИЕ. КОЙ ВЕЧЕ ВЯРВА НА ТОЯ ДВУЛИЧЕН ШАПКАР. ВЕЧЕ ФАТМАКА НЯМА НИКАКВА ПОДДРЪЖКА, ОТ НИКЪДЕ. БЕШЕ В ПОЛША И ПОДПИСА ДОКУМЕНТ, ЧЕ РУСИЯ Е ВРАГ НОМЕР ЕДНО И Е ЗА САНКЦИИТЕ. ДОЙДЕ ТУК И ПРОПОВЯДВА, ТОЧНО ОБРАТНОТО. ТОВА ГО ПРАВИ ВЕЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ И ЗА ТОВА ВЕЧЕ ИЗМИСЛЕНИЯ МУ РЕЙТИНГ ПОСТОЯННО ПАДА.

Ерни

2019.10.17 | 14:22

3

Гумен Грипен Решетников е кукла на конци с кукловоди лъжкинята Нинова и соросоида Йотова. няма собствено мнение и е едно към едно с Бсп. Бсп загубиха изборите, което означава, че народа вече му няма доверие. Затова рейтинга му е спаднал с 20% и полека лека върви още надолуИзоставен Радев, подписа за грипените, прибра парички, потупаха го по рамото. Само, че тогава не знаеше, че ще стане президент и ще трябва да отговаря. С две думи го закъса

Иво

2019.10.17 | 14:21

2

Овчеглавият шофьор на руско хвърчило защитава по навик всякакви мафиотски образувания каквито несъмнено и всеизвествно в целия свят са националните футболни централи, УЕФА и ФИФА!

Баси и простият селтак!
Тук става въпрос за расизъм, другарю овчеглав шофьор и за вънщнополитическия облик на БЪЛГАРИЯ като правова и модерна държава!
Овчеглавяит простак на Дондуков 2 върши всичко наопаки на законно избраното правителство, независими за какво става въпрос!
Преди време защити МАДУРО, сега мафията БФС и нейния отявлен пияница Михайлов!
Сиктир в Русия, селянин невиждан!

Иво

2019.10.17 | 14:19

1

Космически нива делят Радев от Борисов, този доблестен патриот. Скоро кликата на недоразумението Радев, ще се изяде от вътре.Падението му ще бъде невероятна гледка за зрителя. Ще бъде жалка гледка

Добави коментар

Водещи новини