Президентът Румен Радев ще награди с висши държавни отличия шестима изтъкнати българи

На 17 октомври, четвъртък, от 14.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще награди с отличия шестима изтъкнати българи, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

За изключителните му заслуги в областта на културата и изкуството държавният глава ще удостои писателя Владимир Зарев с орден „Стара планина“ първа степен.

Легендарният баскетболист Атанас Голомеев ще бъде отличен с орден “Стара планина“ първа степен за приноса му в областта на спорта.

С орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие ще бъде награден акад. проф. дмн Владимир Овчаров за значимите му заслуги за развитието на медицинската наука и образование в България.

Държавният глава ще отличи акад. Чавдар Руменин с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен за приноса му в областта на науката.

За заслуги в областта на образованието и науката президентът Румен Радев ще награди акад. Ангел Гълъбов с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен. Посмъртно с медал „За заслуга“ ще бъде отличен треньора по борба Христо Мирянов за приноса му в областта на спорта.

Коментари

  1. 2019.10.16 | 19:43

    Че той друго прави ли?

  2. 2019.10.16 | 17:07

    И Проф Юлиан Вучков биваше да наградят. За научни постижения и за това, че ни разсмиваше от време на време.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет