Красен Кралев: Президентът Румен Радев за пореден път прояви своята некомпетентност

Президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за пореден път прояви своята некомпетентност относно жизнено важни теми от обществения живот в страната ни. Трябва ли да разбираме от изказването му днес, че президентът подкрепя расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на световната преса и посрамиха България?

Това написа на личната си страница във Фейсбук спортният министър Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във в отговор на думите на президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, че българският футбол е огледало на състоянието на държавата. Ето какво още сподели министърът:

"Означават ли думите му, че Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на защитава извършителите на престъпления в спорта и по-конкретно корупционните практики при съдиите, каквито се разследват в момента? Казва ли българският президент, че държавата в лицето на правителството и министър-председателя трябва да стои безучастно при получаването на данни за извършване на престъпления в дадена спортна организация? Ще използвам възможността да запозная президента Радев с конкретни разпоредби от Устава на УЕФА и от българското законодателство, за да не се изказва неподготвен.

БФС е федерация като всяка друга лицензирана спортна федерация в България и се подчинява на законите и разпоредбите на българското законодателство. Обърнете внимание на член 19 от Устава на УЕФА, господин президент, който определя кое е вмешателство. Вмешателство може да бъде само директното назначаване на президент на Българския футболен съюз или Изпълнителен комитет, дори и за определен кратък период, каквото в момента няма. Категорично-искането на оставка от страна на премиера и от министъра на спорта, представляващ органа, който лицензира всяка спортна федерация, не може да бъде считано за намеса в работата на Българския футболен съюз и не очаквам последици за страната ни по този въпрос.

Премиерът Борисов призова президентът на БФС да извърши морален акт с оглед на общественото недоволство заради незадоволителните резултати във футбола ни, заради расистките прояви по време на провелата се футболната среща с Англия и поради необратимите последици, довели до нарушаването на имиджа на страната ни като една от най- толерантните страни в света. Господин Михайлов има правото да се съобрази с този призив, или не.

След оставката на Борислав Михайлов БФС по демократичен начин ще избере президент и ръководни органи без вмешателството на държавата. Подчертавам, че не трябва да оневиняваме дисциплинарната комисия на БФС, която носи огромна вина за случилото се на двубоя с Англия. Тъй като до момента няма нито едно наказание за расизъм в пълния му обем въпреки санкциите, които понасяме в Европа.

Аз ще се въздържа от по-нататъшни коментари и заключения по темата по няколко причини:

1. В петък предстои заседание на Изпълнителния комитет на БФС, на което трябва да бъдат взети изключително важни решения, свързани с бъдещето на федерацията.
2. В момента тече разследване на БФС по член 321, алинея 6 от Наказателния кодекс, която се отнася за "Престъпления против спорта", по-конкретно "корупционни престъпления", което касае дейността на съдийската комисия към БФС и нейния председател Йордан Сталев.
3. СДВР провежда специализирана операция по издирване на феновете, показали расистки жестове по време на мача България - Англия. До момента петима от тях вече са открити и задържани.

Призовавам Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да не използва българския спорт за политически атаки, особено когато не познава проблемите и спецификите в българското и международното законодателство в сферата на спорта. Нека да оставим специализираните органи да си свършат работата, да бъдат оповестени пред обществото конкретни данни и факти. Сигурен съм, че ако използваме неприятния случай от последните дни и успеем да изрежем тумора навреме ще постигнем оздравяването на българския футбол".

Коментари

 1. 2019.10.17 | 23:29

  Тоя като го гледам както казваше Радой Ралин " тая шия не е от туршия " !!

 2. 2019.10.17 | 23:25

  Поредното гербаво недуразумение

 3. 2019.10.17 | 23:24

  Тоя коледен грухчо министър на "спорта " дава оценка на президента . По добре отслабни малко !!!

 4. 2019.10.17 | 07:06

  KENEFISTAN NA EVROPATA SAMO ERDOGAN MOJA DA VA SPASI

  1. 2019.10.17 | 11:42

   е БИОЛОГИЧНОТО ОРЪЖИЕ НА ЦИОНИСКАТА ЕВРЕЙСКА МАФИЯ ,КОЯТО НИ УНИЩОЖАВА ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ.

 5. 2019.10.16 | 22:45

  Ако съм Кралев, след като прочета коментарите написани по-долу ще си подам ОСТАВКАТА ВЕДНАГА.

 6. 2019.10.16 | 20:12

  Супер отговор на Красен Кралев, браво. Оня смешник едно семейство не може да управлява, седнал акъл да дава за държавата.

 7. 2019.10.16 | 18:02

  Тъпите бугаристанци не разбраха ли,че от Радев нищо не става?

  1. 2019.10.16 | 20:05

   "Бугаристан" има само в твоЙта куха лейка !

   Тук е България, а в нея, като във всяка друга демократична държава, има и олигофрени, като теб !


   Ние, нормалните хора обаче трябва да ви възпитаваме, че да станете и вие хора !

   Имаме нужда от вас.

   Иначе няма кой да чисти "клозетите" !

 8. 2019.10.16 | 18:22

  най-смешният псевдо президент на България.....

 9. 2019.10.16 | 17:44

  Другаря Крадлев какво се е разпенил пак

 10. 2019.10.16 | 17:16

  Този спортен тип много разбира от спорт.Освен атлетичното излъчване, притежава и висок интелект.Ето какви клоуни отговарят за българския спорт.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет