Столична община разширява стипендиантската си програма за здравни специалисти

Столична община разширява стипендиантската си програма за здравни специалисти, съобщават от общината.

Шестима студенти от Медицинския колеж "Йорданка Филаретова" към МУ-София днес са подали документи за стипендианти на Столична община. Пет от тях учат за лаборанти, а едно момиче - за рехабилитатор.

Изискванията към студентите са да учат редовна форма по специалността "Медицински лаборант", "Рентгенов лаборант", "Рехабилитатор" и "Масажист" /лица с увредено зрение/ и да имат успех минимум 4,00 през първата година на обучение. След завършването те да работят поне 2 г. в общинско лечебно заведение. Ако бъдат одобрени от Програмния съвет, по време на обучението си ще получават по 350 лв. месечно.

Стипендиантската програма на Столична община дава отлична възможност веднага след университета, специалистите да имат осигурена работа и да трупат опит при добри условия. През последните години в повечето общински болници и ДКЦ-та са обновени лабораториите, закупена е съвременна медицинска апаратура, така че условията на работа са на много добро ниво, посочват от общината.

Столичната община стартира стипендиантската си програма през миналата учебна година със студенти от специалност "Медицинска сестра" във Факултета по обществено здраве към МУ-София. Амбицията на СО е да разшири обхвата на програмата, така че повече млади здравни специалисти след завършването си да започват работа в общинските лечебни заведения.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет