Организатор на протести срещу "Стратегията за детето" и политолог с лют спор в ефир

Христо Лафчиев от Национална група „Не на Стратегия за детето 2019-2030“ и организатор на протести срещу стратегията и политологът Иво Инджов си спретнаха лют скандал в ефира на "Плюс-минус" по Нова телевизия.

Темата бе паниката създадена у родители от ромски произход, които прибираха децата си от училище в страх, че ще им ги отнемат.

"Социалните са обикаляли махалите в Петрич, Сандански и Сливен, като са търсели майките на деца, които не са признати от бащите си. Задавали са им въпроси как се отглеждат децата си. Оглеждали са битовата обстановка. Извинявайте, но каква битова обстановка се очаква в ромска махала. Някой ходи да покачва градуса на обстановката", смята Христо Лафчиев.

"Социалните служби трябва да си вършат работа, включително по време на избори. Тук се хвърлят изречения без покрития. Естествено, че служители на социалните обикалят по места и си вършат работата. Извеждането на деца става само чрез решение на независимия български съд", каза още Иво Инджов.

"Има ново законодателство и нови формулировки. От анонимен донос може да ти вземат детето. Една част от дефинициите за тормоз е и подценяване на детето. Във всяко семейство има търкания, това е нормално", допълни по темата Лафчиев от Национална група „Не на Стратегия за детето 2019-2030“.

"Властите бяха принудени да оттеглят “Стратегията на детето” под натиск", коментира политологът.

"Деца в Италия се обработват в сини стаи на НПО-та, така че да казват, че са насилвани", завърши Лафчиев.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет