Учители в Сливен са гневни, защото психозата разрушава техните усилия да върнат децата в класните стаи

Стотици семейства заведоха децата си на училище в сливенския квартал "Надежда" тази сутрин. Всички още се чудят кой създаде масовата психоза в града и неверните слухове, че децата ще бъдат отнемани от родителите им.

Учителите в Сливен са гневни, защото смятат, че случилото се разрушава техните усилия години наред децата да се върнат в класните стаи. ДАНС и прокуратурата са започнали работа по случая. 

"Това е едно изкуствено напрежение, което се създаде от хора, които като наближат избори, нагнетяват обстановката. Пускат подобни неверни слухове и е нормално родителите да се притесняват”, коментира учителят Стоян Гурков пред БТВ.

Медиаторите разказаха, че когато са обикаляли по домовете не са срещнали агресия от страна на родителите. Те не са казали откъде са чули твърденията за отнемане на деца от социалните служби.

Стела Костова, председател на ромска академия за култура и образование, заяви, че напрежението в ромските квартали тлее. "Няма как да няма напрежение, защото това изкуствено нагнетяване на обстановката в ромските квартали не е само в Сливен. То е в цялата страна и това говорене е от половин година. Изкуствено се насажда страх сред ромската общност, че някой ще им вземе децата”, коментира Костова.

Тя призова социалното министерство и службите да си свършат работата и да проведат по-активна кампания, за да обяснят на родителите, че никой няма да отнема децата им.

Коментари

 1. 2019.10.09 | 09:28

  Абсолютно вярно е - ходят на училище само заради помощите и детските. За циганите децата са средство за печелене на пари, затова ги и правят и раждат по десетина.

 2. 2019.10.09 | 08:59

  Няма смисъл,нищо не става от тая сган,убеден съм,че половината не могат да четат и ходят на училище заради помощите!Има и умни,но са 1на 1000

  1. 2019.10.09 | 09:11

   1 на 10000 е по-вероятно.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет