Вълчев за проблемите с ромски ученици в Сливен: Пастори са замесени в дезинформацията към родителите

Малка част от децата са били на училище тази сутрин в Сливен. Учениците са започнали да се връщат, но процентът е малък. Успокоява се обстановката, започнали са разговори с родителите. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред журналисти преди кръгла маса за образованието.

"Не можем да кажем със сигурност, кой е източникът на дезинформация. Имаме роля на клипове във "Фейсбук", пастори и интернет тролове. Не всички пастори в областта са замесени, но има сигнали, които се проверяват. Все още не се знае дали са евангелисти или протестанти", каза още той.

"В основата са групите, които са се обединили върху несъществуващата “Стратегия за детето”. За часове се е получила масова истерия върху нещо несъществуващо", разкри още образователният министър.

"Има инструкции в училищата в цялата страна. Родителите започват да осъзнават, че са били използвани страховете им. Били са обект на лъжи и дезинформация. Става въпрос за груби манипулации, а това граничи с опит да се разрушат училищата и образователната система. За няколко дни няма да се пишат отсъствия на учениците", коментира Вълчев.

"Всички системи на образованието са изградени от принципите на масовото производство. Днес се очаква от образователните системи да дадат информация, не само образование. Българската система дава знания, но не изгражда умения. Такава система трудно мотивира учениците за учене. Много ученици не виждат връзката между предметите и потребностите на пазара на труда", коментира по време на кръглата маса министър Вълчев.

"Трябва да променим подхода и методите на образованието. Системата трябва да започне да върви в другата страна, не само с разпоредби. Трябва да се променят и изпитните програми. Ученикът трябва да е активен участник в процеса, а най-важното е да изградят умения", завърши Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Коментари

 1. 2019.10.08 | 20:05

  са изградени от ПРИНЦИПИТЕ НА МАСОВОТО ПРОИЗВОДСТВО" Говеда се отглеждат по този принцип, г-н министър!!! Това не е писано за ЧОВЕЦИ !!!

 2. 2019.10.08 | 12:15

  Да бе ние от груата сме виновни как си знаех, че това ще каже лъжец долен нека покаже една тема или пост където да има призив или каквото е сега ити ще си ходиш лъжец и маниполатор

  1. 2019.10.08 | 13:27

   Потърси в Уикипедия думичката параноя. Ей такива сте всички от въпросната група.

 3. 2019.10.08 | 11:25

  кво е ром

  1. 2019.10.08 | 13:12

   Това е вид алкохол.

  2. 2019.10.08 | 11:42

   циганин!!!!

 4. 2019.10.08 | 11:17

  Тези родители са диваци,май наистина трябва да им се отнемат децата

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет