Военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол повишиха своята подготовка по време на учението „Saber Junction - 2019“ в Германия

Взвод от 42-ри механизиран батальон – Ямбол от състава на Втора механизирана бригада участва в триседмична ротационна подготовка в рамките на многонационалното учение „Saber Junction - 2019“, което се проведе в Германия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Командир на механизирания взвод е капитан Илиян Рачев. При официалното посрещане на взвода в гр. Ямбол командирът на 42-ри механизиран батальон подполковник Ивайло Иванов поздрави военнослужещите за успешно изпълнените задачи по време на полевите занятия в рамките на подготовката. „Отново имам повод да ви благодаря за отдадеността в професията и да ви кажа, че се гордея с вас за отличното представяне в многонационален формат“, заяви той.

За постигнати високи резултати на участниците в „Saber Junction - 2019“ бяха връчени сертификати от командването на многонационалния батальон, в чийто състав беше включен българския взвод по време на ротационната подготовка.

Коментари

  1. 2019.10.03 | 18:21

    Браво ! Хубави войници със самочувствие ! Едно време с кафявите въшкарници и цинтарите приличахме на изпаднали германци !!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет