Бабата на падналото от прозорец дете го поема, ако родителите отидат на съд

  • 12 септември 2019 11:47

  • 38365
  • 0
Бабата на падналото от прозорец дете го поема, ако родителите отидат на съд
© gettyimages (архив)

Бабата по майчина линия на малката Дария, която на 6-и септември вечерта падна от втория етаж, ще я поеме, ако родителите бъдат обвинени и изправени на подсъдимата скамейка. Това съобщи директорът на Дирекция „Социално подпомагане” в Пловдив Надя Танева, цитирана от Монитор.

Тя уточни, че среща с бабата и със сестрата на майката на детето е била проведена в дирекцията на 12 септември. И двете жени са изразили готовност при необходимост да полагат грижи за детето. Дария на 1 г. и 3 м. оцеля като по чудо, след като се покатерила върху перваза на отворен прозорец и паднала на паважа пред кооперацията. Окървавеното ѝ тяло било открито от съсед, който се обадил на 112. Момиченцето било откарано в болница с тежка черепно-мозъчна травма и било настанено в интензивен сектор. Почти седмица по-късно състоянието ѝ е вече стабилно, съобщиха лекуващите я лекари.

На 12 септември Дария трябва да мине изследване със скенер и консултация с невролог, като след това ще се прецени дали състоянието ѝ позволява преместване от интензивния сектор на здравното заведение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
38365 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини